Trendar: InredningMat och dryckResor

En skånsk kaffeoas

31 jan, 2013 
AvCaroline Löfgren
Annons

Hur fick ni idén till Koppi?

– Vi började jobba med kaffe för tio år sedan och hade länge drömt om att få starta vårt eget rosteri/kaffebar. Tillfället dök upp våren 2007 när vår vän matprofilen Niklas Ekstedt frågade om vi ville ta över hans lokal i Helsingborg. Hösten samma år slog vi upp dörrarna till Koppi.

Berätta om hur ni arbetar:

– Vi lägger ner mycket tid på att besöka kaffeproducenterna som vi handlar av. Genom ett tätt samarbete har vi fått en kunskap i hur produktionen går till och vilka utmaningar som odlarna kan ställas inför.

Hur ser en vanlig dag på Koppi ut?

– Ingen dag är den andra lik! Ibland ägnar vi oss helt åt rostning (allt kaffe rostas på plats här i lokalen), andra dagar jobbar vi i baren eller är ute på kundbesök.

Bästa kaffeupplevelsen?

– Att få provsmaka kaffe tillsammans med personen som har odlat och skördat det. Det är magiskt!

Address

Norra Storgatan 16,

252 50 Helsingborg, Sweden

Phone

+46 42-13 30 33

Opening hours

Mon-fri 9am-6pm

Sat 10am-5pm

Sundays closed

Annons