Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Entrecotesallad med smak av asien

11 feb, 2014 
AvFemina
Annons
Fräsch & goda sallad.
Fräsch & goda sallad.

(4 personer)
600 g entrecote eller välhängd ryggbiff

salt och peppar

rapsolja till stekning

Sallad:

2 avokador

2 nektariner

1 mogen mango

100 g sockerärter

4 salladslökar

1 röd urkärnad chilifrukt

1 kruka färsk koriander

Dressing:
1/2 dl rapsolja

2 msk limesaft

1 tsk sesamolja

5 droppar fisksås, finns på flaska i hyllan med asiatiska livsmedel

2 msk teriyakisås, finns på flaska

Beredning: Salta och peppra köttet på båda sidor och stek det i olja 1–2 min på var sida. Köttet ska helst vara lite rosa. Ställ åt sidan. Ansa salladsingredienserna och skär tunt och blanda försiktigt i en skål. Fördela på tallrikar. Skiva köttet tunt och fördela ovanpå salladen. Det gör inget att köttet inte är riktigt varmt.

Blanda ingredienserna till dressingen och ringla den över salladen.

Först publicerat i Femina nummer 10 2012. Av JAN-ERIK HAGBOHM. Foto PETER KAM.

Annons