Trendar: InredningMat och dryckResor

Intervju: Meyer Lavigne

21 jan, 2013 
AvCaroline Löfgren
Annons

Vad ledde er in på design och illustration?
Kristine: Mina föräldrar var väldigt kreativa. Måleri, stickning, matlagning, textil, biodling, trädgårdsskötsel… För mig har det alltid varit naturligt att skapa. Jag började redan som liten, gjorde möbler till dockskåpet, broderade, sydde, vävde – allt jag kunde komma på.

Sabine: Jag växte upp i en hippiefamilj bland artister och konsthantverkare, så kreativitet har alltid varit en del av mitt liv och en naturlig väg att gå. Min pappa levde i en gammal vindmölla i Provence i södra Frankrike, med sina bröder, och en av dem var keramiker så jag tillbringade alla somrar i hans verkstad.

Favoritprojekt på sistone?

Våra Flower me happy-pots, som blev en del av Craft Collection 16, www.craftscollection.dk , på Maison & Objet i Paris. Krukorna är gjorda för att påminna oss om att uppskatta vardagen, de är som en familj med olika personligheter och de förändras beroende på vilken växt du placerar i dem.

Hur fungerar er kreativa process?

Vi börjar alltid skissa på papper eller direkt i leran. Det viktigaste för oss är att vår design förmedlar något, en historia, ett unikt uttryck. Vi både älskar och hatar keramik. Leran är magisk på ett sätt, den kan formas till allt du vill – men den kan också göra dig besviken, vara helt opålitlig. Du vet aldrig vad som ska möta dig när du öppnar brännugnen.

Annons

Hur börjar ni er dag?

Med en stor kopp starkt kaffe som får oss att prata väldigt fort och generera idéer. Ibland byter vi projekt med varandra och fortsätter där den andra slutat.

Vad inspirerar er?

Humor, det oberäkneliga, den grafiska världen, personliga berättelser och bloggar.

Förebilder i designvärlden?

Olaf Hayek, www.olafhajek.com – vi älskar hans fantasivärld, sensualiteten, färgerna, detaljerna.

Natalie Lete, www.nathalie-lete.com – för hennes naiva och barnsliga universum och de gulliga motiven.

Donna Wilson, www.donnawilson.com – hennes design har den där extra lilla twisten som vi älskar.

Köpenhamns bästa ställe?

Att arbeta en sommardag runt sjöarna vid Christiania. Bli påmind om hur underbar och värdefull den mänskliga mångfalden är.

Följ Meyer-Lavigne på FACEBOOK och köp deras produkter på www.meyerlavigne.bigcartel.com

Annons