Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt livÅrets Feminista

Hur tinar man kräftor?

07 jul, 2017 
AvMalin Perlheden
Hur du tinar kräftor har stor påverkan på hur smaken blir när du serverar dem! Så här gör du enligt konstens alla regler.
Annons

Skaffa vårt nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad om det senaste inom resor och äventyr. Vi skickar dig tips och råd om hur du får den perfekta resan!

Det bästa sättet att tina kräftor är att låta det ta tid.

Om du ska tina frysta kräftor gör du klokt i att låta det ta lite tid. Lägg gärna förpackningen i kylen 1-2 dygn innan dagen då kräftskivan äger rum. Låt kräftorna stå i kylen fram tills de ska serveras.

Om du vill tina kräftor snabbt

Om du glömmer att lägga kräftorna i kylskåpet kan det fungera att snabba på processen med att tina dem genom att ha dem framme i rumstemperatur i ungefär 12-16 timmar. Råkar kräftskivan infalla med sommarens varmaste dag är det dock inte att rekommendera.

Om du har ett badkar eller ett större kärl kan du lägga kräftpaketen i kallt eller ljummet vatten några timmar. Använd dock aldrig mikrons avfrostningsprogram då det riskerar att förstöra kräftornas goda smak.

Text: Malin Perlheden

Bild: Shutterstock

Artikeln publicerades först på Allers.

Det vackra uppläggningsfatet i keramik mäter ca 30 x 40 cm och är helt perfekt för kräftskivan!

Annons