Artikeln innehåller reklamlänkar
Trendar: ModetrenderStylingtipsPlaggen från NyhetsmorgonVårmode 2024Shoppingredaktören tipsar

Modeexperten: Här är säsongens snyggaste linnebyxor 2024

25 apr, 2024 
AvStina Meyerson
FotografNa-kd
linnebyxor för dam
De klassiska linnebyxorna är ett sommarens mest älskade plagg. Här listar modeexperten årets snyggaste varianter – och sina bästa stylingtips.
Annons

Linnebyxan är en riktig sommarklassiker – och det är inte för intet som byxan är så uppskattad. Linnebyxor är inte bara snygga, utan också praktiska för den varmare säsongen eftersom de är så luftiga och bekväma. Med ett par linnebyxor kan du sätta ihop en avslappnad men stilfull outfit som passar utmärkt till exempelvis solsemestern, men du kan faktiskt också få till en riktigt elegant look som passar till kontoret, aw:n eller festen. Kort sagt är linnebyxorna utmärkta till sommarens kapselgardeob!

Här listar modeexperten Stina Meyerson sina bästa stylingtips – och 16 snygga linnebyxor som finns i butik just nu.

Så stylar du linnebyxor i vår och sommar

Har du redan ett par linnebyxor hemma i garderoben, men är osäker på hur du kan styla dem? Här är några tips:

Modeexperten: Så stylar du linnebyxor

  • Bär dina linnebyxor med en matchande överdel för att bilda ett snyggt set. Ett par svarta linnebyxor är exempelvis så snygga ihop med en kortärmad svart linneskjorta!
  • Du kan också matcha dina linnebyxor med en klassisk, vit krispig skjorta. Det är en riktigt tidlös look som alltid fungerar och som känns både elegant och avslappnad.
  • Styla dina linnebyxor med en kavaj i linne, så får du till sommarens skönaste kostym. Det passar utmärkt till sommarfesten, bröllopet eller studentfirandet till exempel.
  • En riktig favorit är att bära linnebyxor ovanpå baddräkten. Addera en snygg stråväska och en härlig solhatt så är du hemma!
  • Ett annat alternativ är jobba med kontraster. Linnebyxorna – och speciellt varianter med resår och dragsko – kan ju kännas lite lediga, så tillsammans med mer eleganta plagg kan du få till riktigt intressanta looks. Styla byxorna med en mer dressad topp, ett par trendiga ballerinaskor och en stilren jobbväska till exempel.
Annons

Linnebyxor dam – våra favoriter 2024

Är du i behov av ett par svala byxor inför sommaren, och är sugen på ett par sköna linnebyxor? Här är modeexpertens 16 handplockade favoriter!

Psst! Tänk på att ta god hand om dina byxor så att de håller längre, och se våra råd när det kommer till tvättning längre ner! Har dina linnebyxor gått sönder? Kom ihåg att det ofta är enkelt att laga kläder själv, eller att få dem lagade hos en skräddare. Det är snällare mot både plånboken och miljön än att köpa nya.

Vita linnebyxor med dragsko

Gina Tricot

Vita byxor från Gina Tricot i linnemix, med en medelhög, elastisk midja med dragsko – vilket gör byxorna extra bekväma- Byxorna har vida ben och praktiska fickor i sidorna.

Annons

Svarta linnebyxor

Twist and Tango

Svarta linnebyxor med vida, raka ben. Byxorna har en hög midja med hällor fram och resår bak, och känns lite mer dressade än exempelvis linnebyxor med dragsko.

Kostymbyxor i linne

Filippa K

Skräddarsydda byxor i en ekologisk bomulls- och linneblandning. Byxorna har en hög midja, breda långa ben och eleganta pressveck framtill. Styla dina linnebyxor med en stilren vit skjorta!

Annons

Vida vita linnebyxor

Arket

Byxor med vid, avslappnad passform av rent linne. Byxorna har en bred resår i midjan och sitter bekvämt.

Raka svarta linnebyxor

Lindex

Linnebyxor från Lindex, med raka ben och en elastisk normalhög midja. Välj mellan fyra olika färger!

Annons

Beige linnebyxor

Arket

Byxor i rent linne, med normalhög midja och rak passform. Linnebyxorna har pressveck och plissering framtill.

Avslappnade vita linnebyxor

Nelly

Vida linnebyxor med knytband i midjan och tre fickor. Byxorna finns att köpa på Nelly.com och är perfekta för en dag på stranden!

Annons

Randiga linnebyxor i blått och vitt

Arket

Byxor i luftigt linne med långa, raka ben. Byxorna har snedställda sidfickor, resår och dragsko för extra bekvämlighet.

Beige linnebyxor med pressveck

Stenströms

Byxa av linne med en vid och rak passform. Linnebyxorna har pressveck, dragkedja i midjan samt sidofickor – och passar bra ihop med en matchande linnekavaj.

Annons

Bruna linnebyxor

COS

Bruna linnebyxor från COS med hög midja, långa raka ben och plisseringar. Para ihop med en matchande skjorta för att skapa ett set.

Svart- och vitrandiga linnebyxor

Arket

Randiga linnebyxor från Arket, med hellånga ben och en rak passform. Byxorna har fickor i sidorna och resår och dragsko i midjan.

Annons

Svarta linneshorts

Arket

Shorts i linne från Arket, som är perfekta för solsemestern. Linneshortsen är bekväma, med en midja i resår med dragsko. Shortsen finns i flera fina färger!

Vida linnebyxor i beige

Na-kd

Linnebyxor med en hög midja, som har en dragkedje- och knappstängning samt hällor. Byxorna har vida ben och två fickor i sidorna.

Annons

Svarta vida linnebyxor

COS

Eleganta svarta linnebyxor från COS, med pressveck framtill och vida, långa ben.

Röda linnebyxor

Arket

Sätt lite färg på tillvaron med de här härliga linnebyxorna i trendigt rött! Linnebyxorna kommer från Arket och har vida ben och resår i midjan. Styla med en röd skjorta för en cool, iögonfallande outfit.

Annons

Outfits med linnebyxor att inspireras av

Behöver du mer inspiration kring hur du kan styla dina linnebyxor i sommar? Här är några snygga outfits med linnebyxor att kolla in!

Hur tvättar man linnebyxor?

Linne är ett material som lättare håller sig fräscht än andra. Därför kan det faktiskt ofta räcka med att vädra dina linnebyxor, istället för att ta till tvättmaskinen direkt. Om du har fått fläckar på dina byxor kan du försöka rengöra dem på just det stället, för att sedan hänga upp dem utomhus.

Även om det inte alltid är nödvändigt så går det emellertid ofta bra att tvätta linnebyxor i maskin, men se till att titta noga på anvisningarna i tvättsymbolerna på just dina byxor.

En vanlig fråga är: ”Krymper linnebyxor i tvätten?”. Svaret är ja – ofta krymper linnekläder lite vid den första tvätten om de inte är förtvättade. Dock så kan de också töja sig vid användning, så du kan köpa din vanliga storlek.

Annons

När det kommer till torkning så är det bästa alltid att undvika torktumlare, eftersom det helt enkelt alltid sliter på textilierna. Om du hängtorkar linnebyxorna kan du dra lite i dem så att de blir mindre skrynkliga, och du kan också plantorka dem om du vill.

Känns linnebyxorna lite stela och hårda efter tvätten? Kläder i linne mjukar upp sig efter att du använt dem en stund, men du kan också steama eller stryka dem för att de ska kännas mjukare från början.

Är du snäll mot din kropp? Asabea Britton och Angelica Svanström om självkärlekBrand logo
Är du snäll mot din kropp? Asabea Britton och Angelica Svanström om självkärlek
https://inviso.rampanel.com/ram/Inviso?i=31653&c=64&t=5&cg=1&r=0&rdir=1https://www.apotekhjartat.se/varumarken/l300/?utm_source=Aller&utm_medium=Native-ad&utm_campaign=promotion
Annons