Trendar: ModetrenderStylingtipsPlaggen från NyhetsmorgonShoppingredaktören tipsarSommarmodeBadmode

Här är årets trendfärger 2022 – se listan!

09 mar, 2022 
Färger mode 2022
Färgjätten Pantone utsåg lila till årets trendfärg 2022. Nu listar de sex färger till som vi kommer se mycket av under årets gång.
Annons
TV: Så bär du upp årets trendfärger 2022Brand logo
TV: Så bär du upp årets trendfärger 2022

Färgjätten Pantone är välkända inom både mode- och designbranschen för sina färgkoder och analyser. Varje år utser bland annat företaget årets färg – något som vanligtvis uppmärksammas världen över.

Färger som är trendiga 2022 – enligt Pantone

Nu har Pantone listat färgerna som vi väntas se extra mycket av under året, där bland annat årets färg lila finns. Nedan listar vi alla färger – scrolla ner och inspireras!

1. Bubbelgumsrosa

Rosa kavaj

Den lekfulla men stilfulla färgen bubbelgumsrosa är en av trendfärgerna 2022. Vad som definierar just bubbelgumsrosa är att den är lite mjukare men ändå pigmenterad. Tänk er som retro-tuggummit bubbelgum!

Annons

2. Limegrön

limegrön tröja

En stark färg som går att bära upp både i klädform och på accessoarer. Även den här färgen är en av trendfärgerna 2022 under vår- och sommarmodet.

3. Lila

Lila i alla dess former är helrätt just nu. Enligt Pantone är det just ljuslila, eller lavendel som vi också kan kalla den, som kommer dominera. Pantone har också utsett lila till årets färg 2022.

Annons

4. Orange

orange färg klänning

Färgen orange kom upp på trendlistan under förra året och står fortfarande starkt kvar. Enligt Pantone kommer en mer korall-nyans av orange att dominera bland klädmodet.

5. Het röd

Kate Middleton röd

En färg vi sett både på catwalken och på kändisar senaste tiden – bland annat har artisten Rihanna och Kate Middleton visat upp sig i färgen.

Annons

6. Beige

Beige kappa

I kontrast till det färgstarka så är beige en färg som kommer synas överallt även i år, enligt Pantone.

7. Popcorn/ljusgul/benvit

ljusgul kavaj

Tänk ljusgult men utan pigment. Popcorn-färgen väljer Pantone att lägga in på listan. En färg som är neutral och enkel att matcha till det mesta.

Källa: Whowhatwear

Se också: För kvinnor av kvinnor – vårens plagg skapade av kvinnorBrand logo
Se också: För kvinnor av kvinnor – vårens plagg skapade av kvinnor
Annons