Artikeln innehåller reklamlänkar
Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrender

Bästa nattkrämerna för mogen hy

18 apr, 2024 
Kvinna som applicerar nattkräm i ansiktet
Gå och lägg dig med någon av de här favoritkrämerna och vakna till både bättre studs och finare lyster.
Annons

Känns huden trött och glåmig när du kikar i spegeln på morgonen trots att du har investerat i allt från bra rengöring till serum och solskydd? Då kan det vara dags att satsa på en nattkräm, produkten som ger lite extra boost till rutinen och en fräschare look när du vaknar. Att hitta rätt är dock inte alltid helt lätt. Det finns en djungel av nattkrämer i butikerna. Här har vi samlat våra favoriter som passar en mogen hy extra bra.

Age Perfect Cell Renewal Midnight Overnight Cream, L'Oréal Paris

Antioxidanter är nyckeln i denna behagliga och plånboksvänliga nattkräm som hjälper din hud att återhämta sig från all stress den utsatts för under dagen. Läs mer och köp den här. (reklamlänk)

cell renewal midnight regenerative cream från L'Oréal paris
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Menopause Skincare Nourishing Overnight Cream, N°7

En lite rikare nattkräm får du här, det mjukgörande och stäkrkande innehållet har skräddarsytts för att möta behoven från en skör, trött och torr hud påverkad av hormoner. Bland ingredienserna finns välkända hudförbättrare som hyaluronsyra, niacinamid, ceramider och sheasmör men också soja-isoflavoner som de menar ska kunna mildra vallningar under natten. Läs mer och köp den här. (reklamlänk)

Annons
Menopause skincare nourishing overnight cream från N°7
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Bouncy & Firm Sleeping Mask, Laneige

Namnet sovmask är lite lurigt för denna mycket sköna och uppfriskande krämen kan du använda varje kväll. Den får huden att kännas fylligare och studsigare med mer lyster samtidigt som probiotiskt lysat stärker upp barriären. Läs mer och köp den här. (reklamlänk)

bouncy and firm sleeping mask från laneige
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Multi-Active Nuit, Clarins

Denna uppdaterade klassiker är full av ingredienser som boostar cellförnyelsen i och motverkar pigmenteringar i huden, till exempel med hjälp av niacinamid och en speciell tetrapeptid. Det fina här är att den också stärker hudens viktiga barriär. Läs mer och köp den här. (reklamlänk)

Annons
Multi-active nuit från Clarins
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Triple Pro-Retinol Renewal Cream, Doctor Babor

Bra krut får du i den här nattkrämen med tre varianter av retinol kombinerat med bakuchiol som tillsammans jobbar på slätare hud och finare struktur samtidigt som spänsten och studsen blir bättre. Läs mer och köp den här. (reklamlänk)

triple pro-retinol renewal cream från doctor babor
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Advanced Retinol + Ferulic Intense Wrinkle Cream, Dr Dennis Gross

Massor av fukt tillsammans med den hyllade kombon av retinol och ferulinsyra får du i denna innovativa nattkräm. Dessutom hittar du bakuchiol, ceramider, rambutan och sheasmör på INCI. Det ger en riktig pangcocktail för huden där cellförnyelsen får sig en kick, fukten boostas, barriären stärks och pigmenteringar blir mindre tydliga. Läs mer och köp den här. (reklamlänk)

Annons
Advanced retinol + ferulic intense wrinkle cream från dr dennis gross
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Skinretin 0,3% Intensive Antiaging Cream, Mesoestetic

Härligt krämig i handen men med en formula som verkligen smälter fint in i huden får du i denna smart pumpförpackade nattkräm. Effekten är att både fina linjer och pigmentfläckar blir mindre tydliga och lystern lockas fram igen. Hemligheten är en kombination av rent retinol och bakuchiol tillsammans med lugnande och återfuktande ingredienser som centella asiatica och ectoin. Läs mer och köp den här. (reklamlänk)

Annons
skinretin 0,3% från Mesoestetic
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Därför ska du använda nattkräm

kvinna som har nattcreme på kinden

Så varför kan du inte ha samma ansiktskräm morgon och kväll? Och det är klart att du kan. Men det är skillnad på vad huden faktiskt behöver under dagen och på natten. När du är igång och det kanske är soligt behöver du skydda huden mot allt från UV-ljus till luftföroreningar. Men på natten är den inte lika ansatt och stressad. Då finns det tid för återhämtning och reparation. Huden påverkas också av den cirkadiska rytmen i kroppen, det vill säga den inre klockan som talar om när det till exempel är dags att krypa i säng. Dessutom är hudens genomtränglighet större på kvällen vilket gör att du både förlorar mer fukt men också har bättre förutsättningar för välgörande ingredienser att ta sig ner.

Annons

Skillnaden mellan dagkräm och nattkräm

Förr i tiden sa man alltid att nattkrämer är rikare och fetare i konsistensen än dagkrämer. Det stämmer inte riktigt idag, något som är skönt om du inte vill ha känslan av en yllestrumpa på huden eller om du kanske har en fetare hudtyp. Utvecklingen har gått framåt och det finns många nattkrämer med riktigt härliga konsistenser som smälter in snabbt och ändå ser till att fukt stannar i huden. Det finns dock en tydlig skillnad som är bra att tänka på. I många dagkrämer finns det SPF, något du absolut ska undvika till natten. Däremot finns det ingredienser som är extra bra att fylla på med innan du ska sova och som kanske inte lämpar sig lika bra att bära i dagsljus. Ett exempel på det är till exempel glykolsyra och till viss del även retinol.

Annons