Trendar: Nostalgi Gratis färganalys Vintips Spahotell att besöka Livsberättelser Black friday 2024 Kriminalserier

Monikas babootie en sydafrikansk färsrätt med smak av curry.

23 dec, 2013
AvLotta Hansson
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
Monika Ahlbergs kokbok Monikas Vardagsmat

(4 personer)

ca 600 g blandfärs

1 gul lök

3 vitlöksklyftor

smör till pannan

1 tsk strösocker

1 dl russin

1/2–1 tsk kajennpeppar

flingsalt och nymalen svartpeppar

2 ägg

2 dl mjölk

1–2 msk curry

1 dl flagad mandel

Till servering:

mango chutney

Beredning:

Skala och hacka lök och vitlök. Hetta upp en klick smör i en panna och stek löken mjuk och gyllene på inte alltför hög värme. Strö över socker och rör om.

Blanda färs med den stekta löken, russin, kajennpeppar och 2 tsk flingsalt. Tryck ut färsen i en ugnsfast form, gärna rund, ca 20 cm i diam.

Vispa ihop ägg, mjölk och curry lite lätt. Smaka av med salt och peppar. Häll blandningen över färsen och baka i 175° varm ugn i ca 40 min.

Strö över mandeln efter 20 min. Servera babootien med mango chutney.

Foto EVA MARIA RUNDQUIST och WOLFGANG KLEINSCHMIDT

Annons