Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrender

The Body Shop lägger ner i Sverige

23 apr, 2024 
AvAino Oxblod
FotografTT.
The Body Shop
The Body Shop lägger ner i Sverige.
Butikskedjan har sedan tidigare försatts i konkurs i både USA och Danmark, och är under rekonstruktion i Storbritannien och Kanada.
– Deras rebelliska röst kommer att saknas men också flera av deras ikoniska produkter, säger Feminas skönhetsredaktör Jessica Blockström.
Annons
Mina skönhetsfavoriter #2 – Johanna Lind BaggeBrand logo
Mina skönhetsfavoriter #2 – Johanna Lind Bagge

Säg hej då till väldoftande body butter och hampa-handkräm – nu lägger The Body Shop ner sina butiker i Sverige, skriver Aftonbladet. Det internationella företaget har under en period haft ekonomiska problem, och i USA och Danmark har kedjar redan försatts i konkurs. I länder som Kanada och Storbritannien befinner sig företaget i stället i rekonstruktion.

Beslutet om att lägga ner The Body Shop i Sverige togs på en extrainsatt bolagsstämma den 10 april, och likvidationen trädde sedan i kraft den 19 april.

Annons

Som mest har det funnits omkring 60 stycken The Body Shop-butiker runt om i landet, men under en period har flertalet av de butikerna stängt ner.

Skönhetsredaktören: ”Kommer saknas”

Feminas skönhetsredaktör Jessica Blockström menar att butikskedjan, som har lyft hållbarhet och naturliga ingredienser, har varit viktig för skönhetsbranschen.

– The Body Shop har betytt oerhört mycket, både för att de förde in en lekfullhet men också för att de drivit på utvecklingen av en mer hållbar och inkluderande skönhetsbransch. Deras rebelliska röst kommer att saknas men också flera av deras ikoniska produkter, säger Jessica Blockström.

Mina skönhetsfavoriter #1 – Rania Shemoun OlssonBrand logo
Mina skönhetsfavoriter #1 – Rania Shemoun Olsson
Annons