Trendar: Nostalgi Julen Gratis färganalys Vintips Spahotell att besöka Livsberättelser Kriminalserier Helikopterrånet - så ser de ut i verkligheten

Cocktail med kräftstjärtar

12 aug, 2011
AvFemina
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

(4 personer)

1/2 knippa grön sparris

ca 20 sockerärter

100 g kräftstjärtar

1/2 knippa dill

1/2 färsk gul lök

3 dl blandad sallad

4–8 minitomater

salt och peppar

Sås:

1 dl crème fraiche

1/2 tsk dijonsenap

1/2 msk majonnäs

saft av 1/2 lime

salt och peppar

Till garnering:

limeklyftor

Beredning:

Ansa sparrisen. Förväll sparris och sockerärter 2 min i lättsaltat vatten. Spola dem sedan kalla under rinnande vatten. Skär sparrisen i mindre bitar. Blanda sparris och ärter med kräftstjärtar, finhackad dill, tunt skuren lök, sallad och klyftade minitomater. Salta och peppra. Fördela i små glas. Blanda ingredienserna till såsen, smaka av och ringla den över cocktailen precis före servering. Dekorera med limeskivor.

Annons