Trendar: Nostalgi Gratis färganalys Vintips Spahotell att besöka Livsberättelser Kriminalserier

Parmesanpanerad kyckling med smörslungad spenat

30 sep, 2011
AvLotta Hansson
Saftig och mör kyckling med Parmesanpanerad kyckling med smörslungad spenat.

Mums tycker vi!

För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
parmesan cheese

(4 personer)
4 kycklingfiléer
1½ dl finriven parmesanost
½ dl ströbröd
olivolja till stekning
salt och peppar

Smörslungad spenat:
ca ½ kg färsk spenat
25 g smör
salt och peppar
riven muskotnöt

Till servering:
1 citron i klyftor

Beredning:

Lägg spenaten i vattenbad så ev smuts försvinner. Dela varje filé i 2 tunna filéer. Banka ut dem lite så att de blir ännu lite tunnare. Blanda parmesan och ströbröd på ett fat och vänd filéerna i det. Stek dem på mellanvärme i lite olja så att de får en gyllene yta, 2–3 min på varje sida. Salta och peppra och håll dem varma. Smält smöret i en rymlig kastrull, tillsätt spenaten, salta och peppra. Riv över lite muskot och blanda. Fräs utan att bryna i några min, men inte för länge för då tappar spenaten sin krispighet. Servera till kycklingen tillsammans med citronklyftorna.

Av Linda Lundgren

Foto COLOURBOX

Annons