Trendar: Nostalgi Gratis färganalys Titta in i Margareta Hallins badrumsskåp Vintips till höstmiddagen Härliga spahotell att besöka Intervju med Matilda Boza från TV4 Livsberättelser Så bär programledarna säsongens trendfärg Feminas historia

Västerbottenspaj

23 sep, 2011
AvLotta Hansson
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Av Anna-Lena Bjarneberg och Lotta Bäckström

Pajdeg:
2½ dl vetemjöl
½ dl grahamsmjöl
100 g smör
2 msk mjölk
1 ägg
½ tsk salt

Till fyllningen:
200 g västerbottensost, riven
1 dl vispgrädde
1 dl crème fraiche
2 ägg
svartpeppar

Beredning:

Blanda alla ingredienser till pajdegen i matberedare och låt degen vila kallt 1–2 tim. Kavla den kalla degen tunt och tryck ut den i en pajform (ca 24 cm i diam). Nagga bottnen med en gaffel och lägg formen i frysen i 1 tim. Ställ in den frysta formen i 220° varm ugn och förgrädda pajskalet i 10 min. Låt svalna. Fördela osten i botten på pajskalet. Blanda övriga ingredienser till fyllningen och häll det över. Baka pajen i 200° i ca 30 min eller tills fyllningen har ”stannat” och fått fin färg.

Annons