Trendar: Nostalgi Gratis färganalys Titta in i Margareta Hallins badrumsskåp Vintips till höstmiddagen Härliga spahotell att besöka Intervju med Matilda Boza från TV4 Livsberättelser Så bär programledarna säsongens trendfärg Feminas historia

Morötter och brysselkål

11 nov, 2011
AvLotta Hansson
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
Brysselkål
Brysselkål

(6–8 personer)

1/2 kg späda morötter
250 g brysselkål
20 g smör
2 dl äppelcider
2 msk hackad persilja
salt och peppar

Beredning:

Skala och skär morötterna i mindre bitar. Dela brysselkålen och blanchera kort, dvs doppa hastigt ner halvorna i kokande vatten. Fräs morötterna i smöret, slå på äppelcider så att det knappt täcker och låt dem puttra mjuka. Vänd ner brysselkål och persilja, salta och peppra. Servera grönsakerna varma.

Av Malin Söderström

Annons