Trendar: Nostalgi Gratis färganalys Titta in i Margareta Hallins badrumsskåp Vintips till höstmiddagen Härliga spahotell att besöka Intervju med Matilda Boza från TV4 Livsberättelser Så bär programledarna säsongens trendfärg Feminas historia

"Spicy" rotfruktssallad

06 apr, 2012
AvLotta Hansson
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Av Tore Gustafsson

2 palsternackor
2 morötter
2 potatisar
2 rödbetor
2 msk olivolja
salt och grovmalen vitpeppar

Chilivinägrett
2 msk honung
1 msk chilipasta (eller lika mycket färsk finhackad chili)
1 msk riven färsk ingefära
1 dl olivolja
4 msk balsamvinäger

Beredning:

Skala och skär rotsakerna i munsbitar. Blanda rotfrukterna på en plåt. Droppa ett par msk olivolja över och salta och peppra ordentligt. Vänd runt. Ställ in i 200° varm ugn och rosta i 20 min.

Mixa under tiden ingredienserna till chilivinägretten. Smaka av med salt och peppar.

Ta ut de rostade rotfrukterna och blanda med chilivinägretten. Lägg upp på fat. Lägg lammläggen över och skeda lite av såsen över. Servera resten av såsen och cole slaw vid sidan om.

Annons