Trendar: Nostalgi Julen Gratis färganalys Vintips Spahotell att besöka Livsberättelser Kriminalserier Helikopterrånet - så ser de ut i verkligheten

6 recept på vinslushies – perfekta i sommarvärmen

04 maj, 2016
AvMikaela Råberg
I sommar är den trendigaste drinken vinslushien gjord på frukt, bär och isigt vin. Lätt att göra både med och utan alkohol.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Om du tycker att varma, ljusa sommarnätter bäst ackompanjeras med en kall flaska vin borde du testa vinslushie.

Den typiska barndrycken av söt och smaksatt, krossad is är perfekt att omvandla till en uppfriskande vuxenversion.

Grundreceptet är superenkelt och du häller bara ditt favoritvin i en isbricka och fryser kuberna under natten. Ta ut och mixa med juice, saft eller lemonad och färsk frukt och bär. Du kan också mixa vin med fryst frukt.

1. Roséslushie

Du behöver:

  • 1 flaska rosévin
  • 1,1 dl lemonad
  • Isbitar
  • Lavendelkvist till garnering (valfritt)

Gör så här:

1. Häll upp vinet i en isbricka och frys över natten eller tills vinet är helt fryst.

2. Kombinera de frysta vinkuberna med lemonaden och några isbitar i en blender.

3. Mixa tills du får en isig konsistens och servera med en kvist lavendel.

Recept och foto: Style Me Pretty

2. Vinslushie med blåbär och vaniljglass

Du behöver:

  • 1,1 dl frysta blåbär
  • 1,1 dl vitt vin
  • 4 msk vaniljglass
  • 1 msk sirap (valfritt)
  • 4 isbitar

Gör så här:

1. Blanda blåbär, vaniljglass och vin i en blender och mixa till slät konsistens.

2. Tillsätt sirap och servera i kylt vinglas.

Annons

Recept: Blueberry Council

3. Vinslushie med persika

Du behöver:

  • 4,5 dl fruktigt vin (i receptet används Sauvignon blanc)
  • 2-3 medelstora persikor (som du blancherat, skalat, skurit i bitar och fryst)
  • Några ofrysta bitar persika för garnering

Gör så här:

1. Blanda vinet med de frysta persikobitarna i en blender, mixa tills du får en slät puré.

2. Om vinmixen är för varm och rinnig, ställ i frysen och rör om var 30:e minut tills du får en bra konsistens.

3. Vinslushien går bra att förbereda och ha i frysen, men ta ut den cirka 15 minuter före servering. Vill du använda en hel flaska vin? Dubbla bara övriga ingredienser.

Recept och foto: Dessert For Two

4. Vinslushie med sommarfrukt

Du behöver:

  • 2,25 dl frysta jordgubbar
  • 2,25 dl frysta persikobitar
  • 2,25 dl frysta vindruvor
  • 4,5 dl vitt vin

Gör så här:

1. Blanda alla ingredienser i en blender och mixa fint.

2. Häll över i glas och garnera gärna med färsk frukt. Servera.

Recept och foto: ModernMommyHood

5. Vinslushie med mixade bär

Du behöver:

  • 1 flaska vin (i receptet används Zinfandel)
  • 2,25 dl frysta mixade bär

Gör så här:

1. Mixa bär och vin i en blender och häll purén i en grund skål.

2. Ställ i frysen i 30 minuter och skrapa den isiga ytan med en gaffel. Gör detta cirka tre omgångar.

3. Dela upp slushien i två till fyra glas (beroende på storleken), låt stå i fem minuter och servera.

Annons

Recept och foto: Dessert For Two

6. Rödvinsslushie

Du behöver:

  • 1 flaska rödvin (i receptet används Cabernet Sauvignon)
  • 6,75 dl vatten
  • 1 ½ tsk citronjuice
  • 2,8 dl socker
  • 2 fryspåsar

Gör så här:

1. Blanda socker och citronjuice i en blender i en minut.

2. Lägg en av påsarna i den andra och häll sockerblandningen, vatten och vin i påsen. Rör om eller skaka tills sockret är upplöst.

3. Stäng båda påsarna och lägg i frysen i 10 timmar eller tills du fått en slushig konsistens.

4. Häll upp och servera.

Recept och foto: America’s Table

Annons