Trendar: Nostalgi Julen Gratis färganalys Vintips Spahotell att besöka Livsberättelser Kriminalserier Helikopterrånet - så ser de ut i verkligheten

Ankbröst med linssallad och balsamfläsk

14 feb, 2012
AvLotta Hansson
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

(2 personer)
2 ankbröst
100 g rimmat fläsk
1⁄2 dl balsamvinäger
2 msk sirap
2 dl puylinser eller vanliga gröna linser
1⁄4 savojkålshuvud (ca 3 dl fint skuret)
1⁄2 rödlök
olja till stekning
2 dl kalvbuljong
salt och peppar

Till servering:
kokt mandelpotatis eller ett gott mos

Beredning:

Salta och peppra brösten runtom. Tärna och knaperstek fläsket i het panna. Häll på balsamvinäger och sirap. Låt koka samman till en simmig konsistens. Smaka av med salt och peppar. Ställ åt sidan men håll varmt.

Koka linserna mjuka enliga paketets anvisningar. Häll av kokvattnet. Fräs linser, finstrimlad savojkål och skivad rödlök i olja några min tills kålen börjar mjukna. Häll på buljongen och låt koka ihop några min.

Hetta upp lite olja i en stekpanna och lägg i ankbrösten med skinnet ner och stek tills skinnet fått fin färg. Vänd på brösten och efterstek i 125° varm ugn tills innertempen visar 57°. Skär upp i tunna skivor och servera med grönsaksröran och fläsket. Ringla balsamsåsen över. Servera med kokt mandelpotatis eller ett gott mos.

Annons