Trendar: Nostalgi Gratis färganalys Titta in i Margareta Hallins badrumsskåp Vintips till höstmiddagen Härliga spahotell att besöka Intervju med Matilda Boza från TV4 Livsberättelser Så bär programledarna säsongens trendfärg Feminas historia

Äppelpaj med vispgrädde

20 apr, 2012
AvLotta Hansson
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Av Jan-Erik Hagbohm

Foto Tine Guth Linse

(4 personer)

50 g rumsvarmt smör

3/4 dl strösocker

1 dl vetemjöl

50 g mandelmassa, grovt riven

3 syrliga, fasta matäpplen

smör till stekning

1/2 dl råsocker

Till garnering

gärna blad av citronmeliss

Till servering

lättvispad grädde eller vaniljglass

Beredning:

Blanda rumsvarmt smör, strösocker, mjöl och riven mandelmassa. Skala och skiva äpplena. Hetta upp lite smör i en stekpanna och stek äpplena lätt. Tillsätt råsockret.

Fördela äpplena i 4 eldfasta portionsformar. Toppa med mandelmasseblandningen. Ställ in i 175° varm ugn och grädda i ca 20 min. Garnera och servera med lättvispad grädde eller en kula vaniljglass.

Annons