20 apr, 2012
Äppelpaj med vispgrädde
AvLotta Hansson
Annons
Av Jan-Erik Hagbohm
Foto Tine Guth Linse
(4 personer)
50 g rumsvarmt smör
3/4 dl strösocker
1 dl vetemjöl
50 g mandelmassa, grovt riven
3 syrliga, fasta matäpplen
smör till stekning
1/2 dl råsocker
Till garnering
gärna blad av citronmeliss
Till servering
lättvispad grädde eller vaniljglass
Beredning:
Blanda rumsvarmt smör, strösocker, mjöl och riven mandelmassa. Skala och skiva äpplena. Hetta upp lite smör i en stekpanna och stek äpplena lätt. Tillsätt råsockret.
Fördela äpplena i 4 eldfasta portionsformar. Toppa med mandelmasseblandningen. Ställ in i 175° varm ugn och grädda i ca 20 min. Garnera och servera med lättvispad grädde eller en kula vaniljglass.
Annons