06 apr, 2012
BBQ-lammlägg
AvLotta Hansson
Annons
Av Tore Gustafsson
(6 personer)
6 lammlägg
salt och grovmalen vitpeppar
Sås
1 finhackad gul lök
3 pressade vitlöksklyftor
smör till stekning
1 dl japansk soja
1 dl honung
1 dl krossade tomater
1 urkärnad och finhackad röd chili
5 dl vatten
2 buljongtärningar, kalv eller höns
Till servering
senapscoleslaw
”spicy” rotfruktssallad
Beredning:
Fräs lök och vitlök i lite smör utan att bryna. Tillsätt övriga ingredienser till såsen. Låt koka upp.
Bryn lammläggen i smör, salta och peppra ordentligt runtom. Lägg ner läggen i såsen och låt småputtra på låg värme i ca 2 tim eller tills köttet lossnar lätt från benen. Ta upp läggen när de är klara och låt såsen koka samman till hälften.
Annons