Trendar: Nostalgi Gratis färganalys Vintips Spahotell att besöka Livsberättelser Kriminalserier

Champagnesorbet

14 feb, 2012
AvLotta Hansson
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

(2 personer)

Sorbet:
1 1⁄2 dl vatten

1⁄2 dl limejuice

2 msk glykos

6 dl champagne

1 dl socker

Sockerlag:
2 msk citronsaft

1 dl strösocker

1 dl vatten

Tillbehör:
1 dl fint tärnat ananaskött
1 dl fint tärnat päron

Beredning:

Blanda ingredienserna till sorbeten och kör dem till en krämig massa i glassmaskin. Frys in i ca 3 tim. Har man ingen glassmaskin får man röra i sorbeten då och då under infrysningen som man då får beräkna till ca 4 tim.

Koka upp ingredienserna till sockerlagen och låt svalna. Lägg i ananas och päron. Servera sorbeten med frukterna och lite sockerlag, gärna i drinkglas.

Annons