Trendar: Nostalgi Julen Gratis färganalys Vintips Spahotell att besöka Livsberättelser Kriminalserier Helikopterrånet - så ser de ut i verkligheten

Champagnesorbet

14 feb, 2012
AvLotta Hansson
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

(2 personer)

Sorbet:
1 1⁄2 dl vatten

1⁄2 dl limejuice

2 msk glykos

6 dl champagne

1 dl socker

Sockerlag:
2 msk citronsaft

1 dl strösocker

1 dl vatten

Tillbehör:
1 dl fint tärnat ananaskött
1 dl fint tärnat päron

Beredning:

Blanda ingredienserna till sorbeten och kör dem till en krämig massa i glassmaskin. Frys in i ca 3 tim. Har man ingen glassmaskin får man röra i sorbeten då och då under infrysningen som man då får beräkna till ca 4 tim.

Koka upp ingredienserna till sockerlagen och låt svalna. Lägg i ananas och päron. Servera sorbeten med frukterna och lite sockerlag, gärna i drinkglas.

Annons