28 feb, 2015
Chokladfondant med passionerade jordgubbar
AvFemina
Annons
(4 personer)
1 liter jordgubbar
4 passionsfrukter
Chokladfondant:
4 muffinsformar i aluminium
smält smör till formarna
75 g smör
100 g mörk choklad
2 ägg
0,6 dl strösocker
1 msk maizena
Beredning: Ansa och dela jordgubbarna. Lägg i en skål. Dela passionsfrukterna och gröp ur innehållet över gubbarna. Blanda försiktigt och ställ
åt sidan. Pensla formarna med smält smör. Smält smöret i en kastrull, tillsätt chokladen i bitar och låt smälta.
Vispa ägg och socker pösigt, blanda ner maizenan. Blanda ner chokladen i äggsmeten. Fördela i formarna. Ställ in i 175° varm ugn och grädda i ca 8 min.
Lägg upp jordgubbssalladen på tallrikar. Stjälp upp chokladfondanten direkt från ugnen. Servera.
Av JAN-ERIK HAGBOHM
Foto PETER KAM
Annons