Trendar: Nostalgi Gratis färganalys Titta in i Margareta Hallins badrumsskåp Vintips till höstmiddagen Härliga spahotell att besöka Intervju med Matilda Boza från TV4 Livsberättelser Så bär programledarna säsongens trendfärg Feminas historia

Chokladfondant med passionerade jordgubbar

28 feb, 2015
AvFemina
chokladfondant med passionerade jordgubbar
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
chokladfondant med passionerade jordgubbar
Vilken symfoni!

(4 personer)
1 liter jordgubbar

4 passionsfrukter

Chokladfondant:

4 muffinsformar i aluminium

smält smör till formarna

75 g smör

100 g mörk choklad

2 ägg

0,6 dl strösocker

1 msk maizena

Beredning: Ansa och dela jord­gubbarna. Lägg i en skål. Dela passionsfrukterna och gröp ur innehållet över gubbarna. Blanda försiktigt och ställ

åt sidan. Pensla formarna med smält smör. Smält smöret i en kastrull, tillsätt chokladen i bitar och låt smälta.

Vispa ägg och socker ­pösigt, blanda ner maizenan. Blanda ner chokladen i äggsmeten. Fördela i formarna. Ställ in i 175° varm ugn och grädda i ca 8 min.

Lägg upp jordgubbssalladen på tall­rikar. Stjälp upp chokladfondanten ­direkt från ugnen. Servera.

Av JAN-ERIK HAGBOHM

Foto PETER KAM

Annons