Så gör du snabb och god glass hemma utan glassmaskin
Glass brukar gå hem hos alla och är väldigt tacksamt att bjuda på. Ni kanske tänker då att man är tvungen att ha en glassmaskin för att få till den där härligt goda glassen hemma? Det behöver ni faktiskt inte. Här är tre lyxiga, snabba och otroligt goda recept på glass som du kan göra hemma utan glassmaskin.
Snabb mangoglass
4 portioner
Du behöver:
400 g fryst mango
1/2 dl turkisk yoghurt
2 passionsfrukter
100 g ananas
100 g honungsmelon
Rostade kokosflakes
Ätbara blommor
Gör så här:
- Mixa mangon med turkisk yoghurt.
- Halvera passionsfrukterna och skar ananas och melon i små bitar.
- Lägg mangoglassen i fyra skålar eller glas och toppa med frukten, kokosflakes och garnera gärna med ätbara blommor.
Sandwichkakor med vaniljglass
Du behöver:
100 g mörk choklad grovhackad
125 g smör
2 dl strösocker
2 ägg
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt
1⁄2 dl vetemjöl
Fyllning:
7 dl vaniljglass
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175°.
- Klä två ugnsformar på vardera 18x24 cm med bakplåtspapper.
- Smält chokladen i en stor skål över vattenbad. Rör sedan ner smör och socker, fortsätt röra tills det är helt blandat.
- Tillsätt äggen, ett i taget, och rör tills det blandat sig. Rör sedan ner vaniljsocker, salt och slutligen mjöl.
- Fördela smeten i de två formarna och grädda i mitten av ugnen i ca 12–15 minuter.
- Ställ sedan formarna direkt i frysen i ca 45 minuter, tills kakan har stelnat. Ta under tiden fram glassen så att den hinner bli lite mjuk.
- Ta fram den ena kakformen, skopa upp glass och fördela över kakan. Bred ut glassen med hjälp av en slickepott.
- Ta fram den andra kakan, lyft ur den ur formen och lägg kakan över glassen. Ställ den tomma formen över kakan så att allt pressas ihop lite grann. Ställ in i frysen i minst två timmar.
- Lyft upp kakan på en skärbräda och skär i rutor.
Lyxig pistageglass
Du behöver:
100 g pistagekräm
1 burk á 400 g kondenserad mjölk
4 dl grädde
1⁄2 dl pistagenötter
Torkade, ätbara blommor
Gör så här:
- Blanda ut pistagekrämen med kondenserad mjölk tills det är slätt.
- Vispa grädden tills den formar mjuka toppar. Vänd i pistagesmeten försiktigt.
- Häll upp i en form och frys in i minst sex timmar.
- Vid servering, strö över hackade pistagenötter och dekorera gärna med torkade blommor innan.
Vill du ha fler somriga tips på mat och dryck? Det får du här.