Gör din egen mandelmjölk
Mandelmjölk basic
Mandelmjölk är fantastiskt. Den är enkel att göra, smakar ljuvligt och innehåller mycket E-vitamin och mineraler. Servera till granola, gröt eller använd som bas i smoothies och desserter.
INGREDIENSER
2 1/2 dl naturella mandlar (blötlagda 8 tim eller över natt)
1 liter vatten
1. Mixa mandel och vatten tills mjölken blir vit, 2–3 min.
2. Sila mjölken genom en nötmjölkspåse, krama ur ordentligt. Spara med fördel nötmassan som kan användas till exempelvis granola, pajdeg, biffar, bröd och bakverk. Den kan även frysas in till senare tillfälle.
3. Förvara mjölken i en glasflaska eller burk med lock i kylen så håller den i upp till 2 dagar.
Mandelmjölk de luxe
INGREDIENSER
2 1/2 dl naturella mandlar (blötlagda 8 tim eller över natt)
1 liter vatten
1 krm havs- eller bergsalt
1 tsk vaniljextrakt eller vaniljpulver
1 urkärnad dadel
1. Mixa mandel och vatten tills mjölken blir vit, 2–3 min.
2. Sila mjölken genom en nötmjölkspåse, krama ur ordentligt. Spara med fördel nötmassan som kan användas till exempelvis granola, pajdeg, biffar, bröd och bakverk. Den kan även frysas in till senare tillfälle.
3. Tillsätt salt, vanilj och dadel till mandelmjölken och mixa slätt. Förvara mjölken i en glasflaska eller burk med lock i kylen så håller den i upp till 2 dagar.
Prova Josefines signaturdrink Hello Green Smoothie
Prova Josefines smoothie Snow White, en vit krämig smoothie
Prova Josefines smoothie Performance, en proteinsmoothie
Prova Josefines färskpressad juice med gojibär
Prova Josefines raw food browniebollar