Göra chokladfondue i mikron – enkelt och snabbt
Chokladfondue var 80-talets stora hit och vi förstår verkligen varför. Det är en enkel efterrätt som binder samman middagssällskapet i en härlig social tillställning där alla doppar ur samma skål. Chokladfondue görs ofta i en speciell fonduegryta men det finns betydligt enklare sätt att avnjuta den på. Till exempel i en mikro!
För 2 personer
Tid: 5 minuter
Du behöver
4 msk mjölk
Ca 50 g choklad
Det du vill doppa i chokladfonduen, exempelvis marshmallows, jordgubbar eller kex.
Fonduepinnar eller liknande för att kunna doppa
Gör så här
Häll mjölken i en liten skål.
Värm i mikron i ca 1 minut på högsta effekt.
Bryt chokladen i mindre bitar och blanda ner i mjölken.
Värm i mikron i ytterligare 30 sekunder – eller tills chokladen har smält.
Rör om och doppa!
Receptkälla: Wikihow
Av: Thowe Wagner Larsson
Foto: Shutterstock
Mer lästips
Stressad? Då bör du äta mer choklad
6 snyggaste budgetplaggen i butik nu
Gilla oss på Facebook för fler recept
[socializer-facebooklikeshare href=”https://www.facebook.com/femina.se/” layout=”standard” action=”like” showfaces=”true” share=”false” width=”320″]