02 dec, 2011
Grön ärtsoppa med rostade nötter och parmesan
AvLotta Hansson
Annons
(2 personer)
1 gul lök, finhackad
1 vitlöksklyfta, finhackad
smör
3 dl grönsaksbuljong
1 paket frysta gröna ärter
1 dl crème fraiche (kokbar lättvariant går utmärkt)
2 msk vitvinsvinäger
salt och peppar
1/2 dl grovhackade valnötter
1/2 dl pinjenötter
2 msk finriven parmesan
Beredning:
Fräs lök och vitlök blank och genomskinlig i lite smör. Slå på buljongen och låt koka upp. Tillsätt hälften av ärterna, låt koka upp och vänd ner crème fraichen. Mixa soppan slät i mixer. Häll tillbaka soppan i kastrullen, smaka av med vinäger, salt och peppar. Tillsätt resterande ärter och låt allt bli varmt. Rosta nötterna snabbt i het stekpanna tillsammans med lite salt. Arrangera i djup tallrik och slå över soppan. Toppa med den rivna parmesanen.
Av Tore Gustafsson
Annons