Trendar: Nostalgi Julen Gratis färganalys Vintips Spahotell att besöka Livsberättelser Kriminalserier Helikopterrånet - så ser de ut i verkligheten

Grönkålspaj med valnötter

20 nov, 2011
AvLotta Hansson
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

PAJ

(4 personer)
Deg:
125 g smör

3 dl vetemjöl

1–2 msk vatten

Fyllning:

300 g grönkål

3 rödlökar

smör eller matolja

salt och peppar

2 dl riven lagrad cheddarost

3 ägg

3 dl grädde

1 dl grovhackade valnötter

Beredning: Skär smöret i bitar, tillsätt mjöl och vatten. Hacka snabbt samman till en deg. Tryck ut degen i en pajform, ca 24 cm diam. Låt vila kallt i ca 30 min. Ställ in i 200° varm ugn och förgrädda i ca 10 min.

Repa och grovhacka kålen. Lägg ner i kokande lättsaltat vatten och koka ett par min. Ta upp och låt rinna av. Skala och skiva rödlöken. Fräs lök och kål mjukt i lite smör eller olja utan att bryna, salta och peppra. Fördela blandningen i pajskalet, strö över osten. Vispa ägg och grädde och häll det i pajskalet. Fördela valnötterna över. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 30 min eller tills äggstanningen har stannat och pajen har fin färg.

INSPIRERAD? RECEPT PÅ GRÖNKÅL HITTAR DU PÅ:
Grönkålschips
Dunderkål
Gräddstuvad grönkål med fetaost
Grönkålstabbouleh
En grön drink med grönkål
Grönkålspesto
Grönkål med ugnsbakad lax och solrospesto

Annons