Trendar: Självkänsla Psykisk ohälsa Kärlek Relationsråd Vänskap

Därför bör du lägga mycket choklad i påskägget

19 mar, 2018
AvFemina
Skippa gelégodis och skumägg – och fyll istället påskägget med massor av choklad. Här är 7 bra anledningar!
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

1. Det är gott
Att choklad är fantastiskt gott är faktiskt den främsta anledningen av alla till att chokladfrossa under påsken!

2. Det minskar risken för stroke
Choklad – både mörk och ljus – är inte bara gott utan också nyttigt. 100 gram om dagen kan minska risken för stroke och hjärtsjukdom, enligt färska studier.

3. Det dämpar inflammationer
Studier visar att mörk choklad kan minska inflammation i kroppen. Detta tack vare kakaons höga halter av antioxidanter.

4. Det är bra för blodet
Kakao kan även hjälpa till att sänka blodtrycket och att hålla blodkärlen friska.

5. Det är bra för hyn
Chokladens höga halt av antioxidanter och mineralen koppar håller huden frisk.

6. Det håller hjärnan alert
Choklad innehåller magnesium och koffein som gör din hjärna piggare.

7. Det gör dig gladare
Kakao stimulerar produktionen av serotonin, som lindrar stress och gör dig gladare. Läs mer här om chokladtricket som minskar stressen!

Text: Anna-Karin Ericson, Allers.se
Bild: IBL

Läs även:

11 livsmedel du trodde var onyttiga
Vin är lika bra som burpees – för hjärnan
8 grönsaker som detoxar din kropp
Maten som förbättrar dina hudproblem
Ät så här och bli piggare

Annons