Därför bör du lägga mycket choklad i påskägget
1. Det är gott
Att choklad är fantastiskt gott är faktiskt den främsta anledningen av alla till att chokladfrossa under påsken!
2. Det minskar risken för stroke
Choklad – både mörk och ljus – är inte bara gott utan också nyttigt. 100 gram om dagen kan minska risken för stroke och hjärtsjukdom, enligt färska studier.
3. Det dämpar inflammationer
Studier visar att mörk choklad kan minska inflammation i kroppen. Detta tack vare kakaons höga halter av antioxidanter.
4. Det är bra för blodet
Kakao kan även hjälpa till att sänka blodtrycket och att hålla blodkärlen friska.
5. Det är bra för hyn
Chokladens höga halt av antioxidanter och mineralen koppar håller huden frisk.
6. Det håller hjärnan alert
Choklad innehåller magnesium och koffein som gör din hjärna piggare.
7. Det gör dig gladare
Kakao stimulerar produktionen av serotonin, som lindrar stress och gör dig gladare. Läs mer här om chokladtricket som minskar stressen!
Text: Anna-Karin Ericson, Allers.se
Bild: IBL