Detta trick håller dina grönsaker fräschare längre
Det är lätt att glömma grönsakerna längst ner i grönsakslådan.
Smarta tips!
Men även om man nästan har vikta kanter på salladen, händer det ju att vi får oss en överraskning. Morötterna eller broccolin som vi trodde skulle vara helt fina, har nu, när vi behöver dem, blivit mjuka och bruna.
Men ett smart litet tips från Livsmedelsverket kommer att kunna rädda våra framtida grönsaker från en för tidig död.
Det är nämligen ofta kondens som gör att maten blir dålig. Och ett bra sätt att undvika det kommer här:
Tipset är att lägga papper i påsarna vi förvarar våra grönsaker i, men det ska inte vara vilket papper som helst.
Lägg två papperslappar från en hushållsrulle i påsen där morötter, palsternacka eller andra grönsaker förvaras, skriver de i sitt inlägg på Instagram.
Det som är viktigt att komma ihåg är dock att använda hushållspapper märkt med glas&gaffel-symbolen. Detta märke indikerar att produkten är kompatibel med matlagning och inte läcker några kemikalier.
Detta är en artikel som först publicerades på vår systersajt KK.no.