Trendar: Självkänsla Psykisk ohälsa Kärlek Relationsråd Vänskap

Hon erbjuder gratis tatueringar – för att stärka utsatta kvinnor

29 jun, 2017
AvMikaela Råberg
Under sina år som tatuerare har Veronica Lendel fått ta del av många känslosamma berättelser från kunder som misshandlats av sina män. För att belysa problemet kommer hon under en dag att erbjuda alla som vill en gratis tatuering – av det klassiska kvinnotecknet.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Att arbeta som tatuerare är så mycket mer än att bara sätta vackra motiv på sina kunder, det vet Veronica Lendel. I fyra år har hon jobbat på Gallon Tattoo i Hökarängen och under den tiden har hon lyssnat till många känslosamma historier från kunder som misshandlats av sina män.

Foto via: Little tattoos / Jonas Fransson

– Det är så många tjejer som öppnat sig och berättat om sina destruktiva förhållanden, om hur de blir misshandlade psykiskt eller fysiskt. Jag kände att jag är trött på skiten och tänkte: Finns det något jag kan göra? säger hon till Stockholm Direkt.

Den 30 juni erbjuder hon alla som vill att komma in till studion och få det klassiska kvinnotecknet tatuerat – helt gratis. Med initiativet hoppas Veronica på att stärka kvinnor som lever i destruktiva relationer.

Annons

– För mig representerar det här tecknet styrka, att inte ta någon skit och att våga bryta sig loss. Att ha det på kroppen blir en påminnelse om vilken kraft man har.

Drop-in på studion öppnar klockan 12 och under dagen kommer Gallon Tattoo även ha ett swish-system där man kan skänka bidrag till kvinnostödsorganisationer.

Källa: Stockholm Direkt 

Skaffa vårt nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad om det senaste inom resor och äventyr. Vi skickar dig tips och råd om hur du får den perfekta resan!

Få mer av Femina – klicka på ”Gilla” nedan för att följa oss på Facebook

[socializer-facebooklikeshare href=”https://www.facebook.com/femina.se/” layout=”standard” action=”like”  showfaces=”true” share=”false” width=”320″]

Annons