Hälsomaxa med matcha
Haka på matcha-trenden. Allt fler upptäcker de många hälsofördelarna med att dricka det klorofyllrika teet. Men det går utmärkt att tillsätta det fina pulvret i alla möjliga maträtter.
New York-baserade företaget Panatea har specialiserat sig på allt som handlar om matcha . Här är tre recept som grundarna Dave och Jess har samlat.
Ingredienser:
- 2 mått matcha
- 1 dl lemonad
- 1,5 del vatten
- 1näve is
Beredning: Häll alla ingredienser i en shaker. Skaka och häll över nya isbitar. Dekorera med lite citronskal.
Ingredienser:
- 2 mått matcha
- ½ frusen banan
- 2,25 dl mjölk
- Puffad quinoa
- Granola
- Blåbär
Beredning: Mixa banan, mjölk och matcha. Häll över quinoa- och granolablandningen.
Ingredienser:
- 1 dl urkärnade dadlar
- 0,5 dl mandel
- 4 msk kakao
- 1 msk lönnsirap
- 1 tsk macapulver (kan uteslutas)
- 16 mosade hallon mixad med 1 msk lönnsirap
Beredning: Mixa dadlar, mandel, kakao, lönnsirap och maca med stavmixer eller i matberedare tills det blir en tjock deg (addera en matsked vatten om det behövs). Rulla till åtta bollar. Dela varje boll på mitten med en kniv och använd din tumme för att trycka in en liten hålighet i varje halva. Fylla hålen med ½ tsk hallon och tryck ihop de två halvorna. Knip ihop skarven med fingrarna och rulla bollarna försiktig. Rulla varje boll i matchapulver och låt dem vila en stund på bakplåtspapper i kylen. Serveras rumstempererade.