Trendar: NostalgiI rampljusetLivsstilLivsberättelserMitt livMin aborträtt

Anne Heche försvann från rampjuset – efter relationen

29 okt, 2021
AvAino Oxblod
FotografTT.
På 90-talet var Anne Heche ett av Hollywoods mest lovande namn – fram tills att hon blev tillsammans med Ellen DeGeneres.
Nu berättar Anne att hon svartlistades från branschen för att hon var i ett samkönat förhållande.
– De konsekvenser som hände är, för mig, vad som har skapat en del av förändringen. Jag är en del av det, säger hon till Page Six.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
TV: Hollywoods oväntade kändispar som varit tillsammansBrand logo
TV: Hollywoods oväntade kändispar som varit tillsammans

Skådespelaren Anne Heche, idag 52, såg på 90-talet ut att bli ett av Hollywoods nya stora namn. Hon slog igenom i såpan Another world, något hon fick en Daytime Emmy för. Efter några år av biroller blev 1997 hennes stora år, då hon var med i Donnie Brasco, Volcano, Jag vet vad du gjorde förra sommaren och Wag the dog på samma år.

Men när Anne Heche dök upp med flickvännen Ellen DeGeneres på biopremiären för Volcano så blev det stort ramaskri – samkönade relationer i Hollywood hörde inte till vanligheterna. Paret var tillsammans från 1997 till 2000, och hade till och med pratat om att gifta sig om lagarna för homosexuella äktenskap skulle ändras, men gjorde sedan slut.

Annons

Relationen med Ellen kom dock med ett högt pris, menar Anne Heche, som kallar sig själv för ”cancel-kulturens patient zero”

– Jag gjorde inte en större film på tio år, och jag sparkades från ett filmkontrakt värt tio miljoner dollar och fick inte se ljuset i en studiofilm, säger hon till Page Six.

I Volcano spelade Anne Heche mot Tommy Lee Jones.

Harrison Ford stod upp för Anne Heche

När Anne kritiserades för sin relation med DeGeneres var hon redan påskriven för att göra den romantiska komedien Six days, seven nights tillsammans med Harrison Ford. Att Ford stod upp för henne är anledningen till att hon fick behålla rollen, tror hon.

Annons

– Han sa ”Ärligt talat kära du, så bryr jag mig inte ett dugg om vem du ligger med. Vi har en romantisk komedi att göra. Låt oss göra den till den bästa någonsin”. Det är därför Harrison Ford är min hjälte. Att backa mig vid ett sådant tillfälle, när det jag stod upp för kunde ha störtat.

2001 gifte sig Anne Heche med Coleman Laffoon, och de fick sonen Homer, 19, tillsammans. Hon har också sonen Atlas, 12, tillsammans med en tidigare motspelare, James Tupper. Även om de stora rollerna har uteblivit efter 90-talet har Heche fortsatt göra roller i tv och mindre filmer, och idag är hon stolt över att hon stod upp för kärleken.

– De konsekvenser som hände är, för mig, vad som har skapat en del av förändringen. Jag är en del av det. Det är som en hedersmedalj.

Anne Heche ute på fest i september 2021.
Annons
Se också: Hollywoodstjärnorna som började sin karriär med skönhetstävlingarBrand logo
Se också: Hollywoodstjärnorna som började sin karriär med skönhetstävlingar
Annons