Trendar: NostalgiI rampljusetLivsstilLivsberättelserMitt livMin aborträtt

Bruce Springsteens tre barn har vuxit upp – så ser de ut i dag

11 jul, 2024
AvAino Oxblod
FotografTT.
Bruce Springsteens barn
Bruce Springsteen har varit gift med frun Patti Scialfa sedan 1991, och är ett av musikbranschens stadigaste par.
Genom åren har de fått tre barn tillsammans – så här ser de ut som vuxna!
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
Tre artister som hyllats med konserter efter sin dödBrand logo
Tre artister som hyllats med konserter efter sin död

Bruce Springsteen har i många år varit en av världens allra största artister, och trots att han passerat 70 sedan länge fortsätter han turnera och fylla arenor över hela världen. I Sverige blir det alltid en stor folkfest när ”Bossen” är i stan, oavsett om han spelar på Ullevi i Göteborg eller Strawberry Arena i Stockholm.

Sedan 1991 är Bruce Springsteen gift med Patti Scialfa, som han också delar scen med varje kväll. Patti sjunger och spelar nämligen i Bruce Springsteens kompband The E-Street Band. Men när de två fann varandra var Bruce Springsteen faktiskt redan en frånskild man. 1984 träffade Bruce amerikanska modellen och skådespelaren Julianne Phillips, och bara ett år senare gifte sig de två. Äktenskapet höll dock inte längre än tre år innan de ansökte om skilsmässa, och Bruce har i sin självbiografi konstaterat att uppbrottet var ”oundvikligt”.

Annons

Gifte om sig med Patti Scialfa

Men inget ont som inte för något gott med sig. Redan innan äktenskapet med Julianne hade Bruce träffat Patti Scialfa på en bar i hemstaden New Jersey, efter att hon hade uppträtt på den lokala puben. De två blev vänner och Patti kom med i hans kompband.

Bruce Springsteen och Patti Scialfa.
Bruce och Patti på scenen 1988.Foto: Toka

– Vi tog en öl tillsammans, satt vid ett bord och pratade. Efter det gick jag ner varje söndag och sjöng, och ibland var han där. Han visste att jag bodde i New York och att jag inte hade en bil, så han kunde erbjuda sig att lämna mig hos min mamma, har Patti Scialfa berättat.

Annons

Efter skilsmässan dröjde det inte länge innan Bruce och Patti blev ett par, och 1991 ringde bröllopsklockorna för paret, och sedan dess har de hållit ihop i vått och torrt.

Bruce Springsteens tre barn

Redan före bröllopet hade paret gått sitt första barn – 1990 föddes sonen Evan Springsteen. Dottern Jessica föddes i december 1991, och 1994 kom familjens minsting till världen, sonen Samuel.

Evan Springsteen, Patti Scialfa, Bruce Springsteen, Jessica Springsteen, Sam Springsteen
Hela familjen Springsteen 2018.Foto: Gregory Pace/REX

De tre barnen har valt helt olika vägar i livet. Evan Springsteen är den av Bruce Springsteens barn som synts mest i pappans musikaliska sammanhang. Flera gånger har han gästat sina föräldrar på scenen, och han ägnar sig också åt musik privat.

Annons

Jessica Springsteen är den av artistens barn som gjort sig kändast på egen hand. Hon är nämligen en framgångsrik hoppryttare, som bland annat har tagit OS-silver och rönt stora framgångar i tävlingar världen över. När de har tid är hennes föräldrar gärna på plats och hejar på henne.

Sam Springsteen
Sam Springsteen svors in som brandman 2020.Foto: JENNIFER BROWN

Yngsta sonen Samuel, eller Sam, har valt en helt annan väg i livet. Trots sina kända föräldrar har han utbildat sig till brandman, och arbetar som det hemma i New Jersey. När han svors in som brandman i januari 2020 var familjen på plats och hyllade hans ädla yrkesval.

Vad är grejen med? #12 – Gösta Berlings sagaBrand logo
Vad är grejen med? #12 – Gösta Berlings saga
Annons