Trendar: Nostalgi Gratis färganalys Titta in i Margareta Hallins badrumsskåp Vintips till höstmiddagen Härliga spahotell att besöka Intervju med Matilda Boza från TV4 Livsberättelser Så bär programledarna säsongens trendfärg Feminas historia

Filmhörnan

17 apr, 2013
AvCaroline Löfgren
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Hur mycket kan vi lita på läkemedelsföretagen? Det är en av de frågor som ställs i Steven Soderberghs nya film ”Side Effects”. Den flitige svenskättade regissören har denna gång gjort en thriller som utspelas i läkemedelsbranschen.

Side effects

Side Effects
Regi: Steven Soderbergh

En ung kvinna får av sin psykiater medicin mot sin depression. Hon begår ett brott, och psykiatern får skulden – det sägs att det var bieffekter av medicinen som triggade kvinnan. Hans tillvaro börjar rasa samman, men vägrar erkänna skuld. Han börjar undersöka vad som hände.

Jag är medvetet vag när jag skriver, eftersom ”Side Effects” mycket bygger på överraskningar och oväntade vändningar. Jude Law, Rooney Mara, Channing Tatum och Catherine Zeta-Jones spelar huvudrollerna, och Soderbergh har på sedvanligt maner gjort en snabb och spännande film – kanske inte nån av de där filmerna som jag kommer att se om, men klart underhållande medan jag ser den. Betyg: Side Effects: 3.

Studentfesten

Studentfesten
Regi: Simon Sandquist

En annan ny film är ”Studentfesten”, regisserad av Simon Sandquist. Det är ett inte helt inte oävet försök att göra en svensk variant av något som annars brukar vara specifikt amerikanskt, collegefilmen.

Annons

Här är det ett gäng killar som passerat ta studenten-åldern men som satt i system att objudna ta sig in på studentfester för att få gratis mat och dryck och för att ragga tjejer. Gjord på låg budget men med gott humör och bra unga skådespelare är det en komedi som ligger flera pinnhål över den nivå där alltför många svenska komedier befinner sig. Betyg: Studentfesten: 2.

End Of Watch

För en som vill se film hemma och vill ha lite action, kan jag rekommendera ”End of Watch” och ”13 Assassins”, båda nu ute på DVD.

End of Watch
Regi: David Ayer

Den förstnämnda är en nervig polisfilm om två poliser i LA, som kommer i konflikt med ett våldsamt gäng. Jake Gyllenhaal och Michael Pena spelar huvudrollerna i en film som går mer på djupet än vad de flesta andra filmer i genren gör. Mycket spännande. Betyg: End Of Watch: 4.

Annons

13 Assassins

13 Assassins
Regi: Takashi Miike

”13 Assassins” är regisserad av japanen Takashi Miike, mest känd för den isande thrillern ”Audition”. Hans nya film (nåja, ny och ny, han har hunnit regissera ett gäng filmer efter ”13 Assassins”, han gör flera filmer om året) är en hyllning till Akira Kurosawa och dennes ”Sju samurajer”.

I Miikes film ska tretton samurajer försöka besegra en armé – de sista 45 minuterna är oavbruten action av det slag som får mig att kippa efter andan. Betyg: 13 Assassins: 4.

Distributörer: Side Effects: SF. Studentfesten: Atlantic. 13 Assassins: Studio S. End of Watch: Nordisk.

Annons