Trendar: Nostalgi Gratis färganalys Titta in i Margareta Hallins badrumsskåp Vintips till höstmiddagen Härliga spahotell att besöka Intervju med Matilda Boza från TV4 Livsberättelser Så bär programledarna säsongens trendfärg Feminas historia

Mariah Carey pratar svenska – dolda anledningen

19 dec, 2022
AvAino Oxblod
FotografRichard Shotwell / INVISION / TT
Hon är inte bara en av våra stora popdivor, hon har också blivit en ikon för julen.
Men visste du att Mariah Carey kan prata svenska?
Se roliga klippet här – här är anledningen bakom hennes svenskakunskaper.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
Video: 7 saker om Mariah Carey du kanske inte vissteBrand logo
Video: 7 saker om Mariah Carey du kanske inte visste

Med All I want for christmas har Mariah Carey blivit en av de stora julikonerna i världen – varje år toppar hon listorna med sin jullåt, samtidigt som den också hörs i julfilmsklassikern Love actually.

Men något många inte vet är att den stora popdivan faktiskt kan prata lite svenska. Nu har ett klipp från för några år sedan dykt upp på sociala medier-appen Tiktok, och fått ny snurr. I klippet går komikern Billy Eichner runt på stan och pratar med folk, med Mariah Carey i släptåg. Han går fram till en blond kvinna, som berättar att hon är från Sverige.

Annons

– Hej, hur mår du, säger Mariah Carey i klippet, och förvånar både kvinnan och Billy.

– Hur mår du, svarar kvinnan i klippet, och Mariah Carey får visa upp sina kunskaper ytterligare:

– Bra tack, svarar Hero-sångerskan i klippet.

Därför kan Mariah Carey prata svenska

Det här är inte första eller enda gången som Mariah Carey har pratat svenska – när hon har uppträtt i Sverige har hon skickat hälsningar på svenska till sina fans.

Men hur kommer det sig att världsstjärnan kan prata lite svenska? Många världskända artister har ju arbetat en del med svenska producenter och låtskrivare, men i Mariahs fall handlar det nog snarare om att hon har haft en nära svensk vän – Josefin Dean. de två var rumskramrater i New York på 80-talet, och har fortsatt vara vänner genom åren. I slutet av 90-talet intervjuades Mariah Carey av sin svenska vän.

Här kan du se Mariah Carey prata svenska

Annons