Trendar: Nostalgi Gratis färganalys Titta in i Margareta Hallins badrumsskåp Vintips till höstmiddagen Härliga spahotell att besöka Intervju med Matilda Boza från TV4 Livsberättelser Så bär programledarna säsongens trendfärg Feminas historia

Neil Patrick Harris fina kärlekshistoria med maken – efter 22 år

05 maj, 2022
AvAino Oxblod
FotografTT.
Forna barndomsstjärnan Neil Patrick Harris och maken David Burtka är ett av Hollywoods mest stabila par.
Med 22 år i ryggen och tvillingbarn är de två kärare än någonsin.
– Utan honom kan jag inte andas, säger Neil Patrick Harris.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
Kändispar som blev tillsammans 2021Brand logo
Kändispar som blev tillsammans 2021

Neil Patrick Harris slog igenom redan vid 15 års ålder med filmen Clara's heart, som han nominerades till en Golden globe för. Efter det fick han rollen som ungdomsläkare Doogie Howser i Doogie Howser, M.D. För en ny generation blev han sedan förknippad med rollen som Barney Stinson i hyllade sitcom-serien How I met your mother.

En som spelat mot Neil Patrick Harris i How I met your mother är faktiskt hans man, David Burtka. Även om Burtkas skådespelarkarriär inte går att jämföra med hans makes, så är deras äktenskap ett av Hollywoods allra starkaste.

Annons

Det var 2000 som Neil Patrick Harris först fick upp ögonen för David Burtka. Neil hade sprungit in i sin vän Kate på gatan i New York när hon hängde med David, och trott att han var Kates nya pojkvän. ”Snyggt jobbat”, var Neils kommentar, innan det gick det upp för honom att David var homosexuell. Till Neil Patrick Harris förtret var Burtka dock i en relation vid tillfället.

Blev tillsammans – flyttade ihop efter tre månader

De två började umgås som vänner, och Neil ville inte försöka bryta upp Burtkas relation. Istället var det David Burtka själv som insåg att han fått känslor för sin nyfunna vän och bröt upp med sin långdistans-pojkvän. En vecka senare gick de två på sin första dejt.

David Burtka och Neil Patrick Harris 2008.

Därefter gick det snabbt för det nykära paret – efter bara tre månader tillsammans flyttade de ihop. Och trots att de nu har varit tillsammans i 22 år så hörs de fortfarande många gånger om dagen. Det är inget konstigt om de både ringer och sms:ar över tio gånger varje dag.

Annons

– Han är min livlina på ett fantastiskt sätt. Utan honom kan jag inte andas. han gör mig lite mer jordnära, och jag tar fram en vildare sida av honom.

Går i parterapi

Paret gifte sig 2014 och har ett tvillingpar, en pojke och en flicka. Neil Patrick Harris lägger gärna ut gulliga bilder på hela familjen tillsammans på sociala medier. Men samtidigt är han öppen med att han och maken går i parterapi – inte för att de är i en kris, men för att de inte vill hamna i en.

Annons

– Vi går i parterapi. Inte för att det är något fel, men det är bra att prata med någon som kan medla.

Många undrar hur paret fått sin relation att fungera under så lång tid, speciellt då paret verkar kärare än någonsin. Men det finns inget enkelt svar menar de.

– Vi försöker bara – på ett bra, positivt och kärleksfullt sätt – leva våra liv, säger David Burtka.

Neil och David fotade i New York 2022.

Källa: Brightside.

Annons