Trendar: Nostalgi Gratis färganalys Titta in i Margareta Hallins badrumsskåp Vintips till höstmiddagen Härliga spahotell att besöka Intervju med Matilda Boza från TV4 Livsberättelser Så bär programledarna säsongens trendfärg Feminas historia

Nu kommer sista säsongen av Skam

07 apr, 2017
AvFemina
Nyheten alla Skam-fans har väntat på är här! Nu avslöjar Skam-skaparen att fjärde säsongen är färdig – och blir den sista.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Vid lunchtid på fredagen avslöjades vem som blir huvudperson i Skam säsong 4. Det var i norska P3 som avslöjandet kom och det är Sana vi kommer att få följa på nära håll när serien drar igång med sin fjärde säsong.

Karaktären Sana Bakkoush spelas av 19-årige Iman Meskini och är en del av tjejgänget Vilde, Eva, Chris och Noora.

De huvudkaraktärer serien haft hittills har varit Eva i säsong 1, Noora i säsong 2 och Isak i säsong 3. Sana har medverkat i samtliga säsonger så här långt och nu är det hennes liv vi får följa på närmare håll.

Tidigare har NRK dessvärre geoblockerat oss svenskar från att se serien hos dem, men det kan komma att ändras till den fjärde säsongen.

Håkon Moslet på NRK har bekräftat att Sana är huvudperson i säsong 4 för norska tidningen VG och samtidigt har han goda nyheter till oss svenskar:

– Vi har jobbat mycket på att man ska kunna se detta från utlandet och i vinter har vi jobbat konkret på att serien ska vara tillgänglig utifrån.

Annons

NRK bekräftar också att den fjärde säsongen av Skam – vars första avsnitt släpps på måndag 10 april kl. 13.28 – blir den sista.

Seriens skapare Julie Andem förklarar resonemanget på Instagram:

– Skam har varit ett 24-timmarsjobb. Det har varit fantastiskt roligt att jobba med, och jag tror verkligen att det gett serien en unik energi, och sett till att Skam fortsätter att överraska och underhålla. Vi bestämde oss nyligen för att vi inte kommer att göra en ny säsong i höst. Jag vet att många av er kommer att vara upprörda och besvikna över att höra detta, men jag är säker på att det är rätt beslut, skriver hon.

Julie ber fansen att inte vara ledsna och berömmer deras engagemang, stöd och sättet de alltid tolkar, analyserar och letar efter ledtrådar.

Hon avslutar med orden: ”Are you ready for Sana? Cuz shits bout to go down yo.”

För några veckor sedan släpptes första klippet från inspelningen av fjärde säsongen – här kan du se det!

 

AV OLLE ARNELL, CAFE.SE
FOTO: NRK.no

Annons