Trendar: Nostalgi Livsstil Livsberättelser Intervjuer Mitt liv Min aborträtt Feminas historia

Succéfilmen får en uppföljare – här är allt vi vet

30 jul, 2024
AvMina Knudsen
Fotograftt
Succéfilmen ”Djävulen bär Prada” får en uppföljare. Här är allt vi vet om saken – so far.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
Vad är grejen med? #4 – Sommaren med MonikaBrand logo
Vad är grejen med? #4 – Sommaren med Monika

Den ikoniska modefilmen The Devil Wears Prada, Djävulen bär Prada, på svenska, med Anne Hathaway och Meryl Streep i huvudrollerna, är en av våra absoluta favoritfilmer. Filmen hade biopremiär 2006 och är baserad på Lauren Weisbergers bästsäljare från 2003 med samma namn.

Och nu, 18 år efter att filmen rullade på biodukarna, är det dags för den att få en uppföljare. Detta rapporterar vår norska systersajt KK.no samt Hollywood Reporter, Variety och People.

Annons

Skådespelarna som är klara för uppföljaren

Meryl Streep, 75, har enligt uppgift gått med på att återuppta sin roll som den fruktade moderedaktören Miranda Priestly. Emily Blunt, 41, i rollen som assistenten Emily Charlton, är också redo för comeback. Anne Hathaway, 41, som spelade den blivande journalisten och assistenten Andrea Andy Sachs, ska dock, å andra sidan, vara mer osäker. Enligt uppgifter ligger Disney bakom projektet, men de har inte svarat på några frågor om saken.

I filmen följer vi den unga blivande journalisten Andy Sachs (Hathaway) som får jobbet som assistent till den ökända redaktören för den ledande modetidningen Runway, Miranda Priestly (Streep). Andy måste jobba hårt för att behålla assistenttjänsten, men är övertygad om att göra allt hon kan för att nå sitt mål: ett certifikat som ska säkra hennes drömjobb.

Annons

Djävulen bär Prada fick stor uppmärksamhet, inte minst eftersom författaren till den bästsäljande romanen som boken baseras på själv arbetade som assistent till Vogue-redaktören Anna Wintour. Weisberger har tagit utgångspunkt i sina egna erfarenheter när hon skrev boken, men är ändå tydlig med att mycket är överdrivet.

Det här är en artikel från Feminas norska systersajt KK.no

Annons