Trendar: Nostalgi Gratis färganalys Titta in i Margareta Hallins badrumsskåp Vintips till höstmiddagen Härliga spahotell att besöka Intervju med Matilda Boza från TV4 Livsberättelser Så bär programledarna säsongens trendfärg Feminas historia

Vänner-stjärnorna Courteney Cox och Matthew Perry är kusiner

27 maj, 2021
AvJessica Rådne
FotografNBC
chandler och monica i vänner
Monica och Chandler fann varann som kärlekspar i Vänner. Nu visar det sig att skådisarna bakom de älskade karaktärerna även är släkt!
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
Skådisarna från vänner - då och nuBrand logo
Skådisarna från vänner - då och nu

Efter ett års försening har äntligen återföreningen av Vänner nu sett dagens ljus. När gänget träffades hade det gått 27 år sedan premiären av serien som rullade världen över under ett decennium.

Skaran fans är stor ännu, liksom intresset för skådespelarna och deras liv. Därför har en ny liten detalj fått många att gå upp i varv – den att två av skådisarna faktiskt är släktingar i verkliga livet.

Släktband i elfte led

Det handlar om Courtney Cox, 56, och Matthew Perry, 51, som spelade äkta makarna Monica och Chandler Bing. Under seriens gång fick vi följa deras resa från vänner till älskare, enda fram till altaret. Det blev fler än en het scen och ja, de pussades mer än gärna! Att de därför skulle visa sig vara släkt med varandra på riktigt känns lite… olustigt? Fast lugn, det är på låååångt håll.

Annons

Enligt nöjessajten Hollywoodlife är skådespelarna Courteney Cox och Matthew Perry kusiner, i elfte led!

Kopplingar från 1600-talet

Hollywoodlife refererar till ett släktforskningsteam från sajten MyHeritage som kommit fram till att kopplingen finns via Courteney Coxs mamma Courtney Copeland och Matthew Perrys pappa John Bennett Perry.

Hurdå? Såhär:

Matthew Perry och Courtney Cox härstammar båda från ett gift par vid namn William Osbern Haskell III and Ellen Haskell. Makarna Haskell levde i England för omkring 500 år sedan. De fick två söner, Roger och William, innan Ellen emigrerade med barnen till USA år 1635. När släktforskarna kikade närmare på Vänner-profilernas historia, upptäckte de att Courtney Cox är i rakt nedstigande led släkt med Roger, medan Matthew har samma släktband till William.

Är även släkt med Lady Gaga

– Vi har hittat massvis med bevis som stödjer detta, och vi är säkra på att de är släkt. Det är inte särskilt förvånande, säger Roi Mandel från MyHeritage, och fortsätter:

Det är rimligt att när du går bak så många generationer så ökar chansen att du hittar kopplingar mellan människor.

Teamet hittade även att Courtney och Matthew båda är släkt med Lady Gaga. Oh la la!

Källa: Hollywoodlife

Foto: TT

LÄS MER:

Vänner-stjärnan Matthew Perrys ånger – erkänner efter 17 år

Pernilla Wahlgren bekräftar: Han är min nya kärlek

Joel Kinnamans kärleksbeslut efter förlovningen med Kelly Gale

Annons