Trendar: Nostalgi Gratis färganalys Titta in i Margareta Hallins badrumsskåp Vintips till höstmiddagen Härliga spahotell att besöka Intervju med Matilda Boza från TV4 Livsberättelser Så bär programledarna säsongens trendfärg Feminas historia

Video: Lill-Babs som Gugge i Bonusfamiljen

03 apr, 2018
Barbro "Lill-Babs" Svensson har somnat in. En av Sveriges mest älskade artister blev 80 år gammal. ELLE minns henne i rollen som fantastiska Gugge i SVT:s Bonusfamiljen.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

I dag kom beskedet: Barbro Svensson, hela Sveriges Lill-Babs, har gått bort. Nyligen lades hon in på sjukhus för akut hjärtsvikt. Där upptäcktes det att artisten hade en elakartad form av cancer.

”Familjen har varit runt mamma varje dag sedan hon kom till sjukhuset och hon somnade in lugnt och stilla i dag på förmiddagen. Nu vilar hennes själ hos mamma Brita”, skriver hennes döttrar, Malin Berghagen och Kristin Kaspersen, på Instagram.

I två säsonger och tjugo avsnitt har vi kunnat se Lill-Babs som färgstarka, känslosamma och urhärliga Gugge i Bonusfamiljen. Rollen som Gugge gjorde Lill-Babs ännu mer folkkär.

Annons

– Det roliga är när man kommer ut på stan och så säger folk: ”Tjena Gugge”.  Det har varit jätteroligt, verkligen. Det är så många som känner igen sig, har Lill-Babs berättat för Expressen.

Vi minns Lill-Babs, och hennes otroliga insats i Bonusfamiljen. Här är två oförglömliga klipp:

När Gugge hittar på egna ord i Alfapet.

”Det gör det väl – ”Gose”, du är min ”Gose”.

När Gugge ger sina bästa badtips.

”Om du istället sätter dig ner och duschar som jag gör. Och så tänder du värmeljus och tar ett glas champagne”.

Lill-Babs för klar för en tredje säsong av Bonusfamiljen, men under dagen meddelade Manusförfattarna till serien att manus kommer att göras om med tanke på Lill-Babs bortgång.

Foto SVT

Artikeln publicerades först på ELLE.

 

Annons