Trendar: Nostalgi Gratis färganalys Titta in i Margareta Hallins badrumsskåp Vintips till höstmiddagen Härliga spahotell att besöka Intervju med Matilda Boza från TV4 Livsberättelser Så bär programledarna säsongens trendfärg Feminas historia

Så övervintrar du oliv- och citronträd

07 okt, 2016
AvLotta Hansson
Frostnätterna är här och olivträdet står fortfarande ute! Ingen fara. Det klarar - ja till och med gillar - en och annan köldknäpp. Det är värre med citrusträden. De avskyr frost.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
olivtrad-overvintra

Olivträden är tåligare än man tror. De klarar till och med att stå ute en och annan natt i minus 10°. Håller kylan i sig får de flytta in. Helst i ett svalt uterum eller inglasad frostfri balkong. Är enda alternativet inne i bostaden,  välj en så sval och ljus plats som möjligt och spraya ofta luften runt omkring med blomspray. Vattna rejält två gånger i månaden.

citrustrad--overvintra

Precis som alla medelhavsväxter vill citrusträden tillbringa vintern ljust (12-14 tim) och svalt (5-15°). Under sådana förutsättningar ska de vattnas sparsamt, max en gång varannan vecka.

En vinter på fönsterbrädan kan också gå bra. Välj den svalaste och ljusaste platsen och låt gärna växten få en egen lampa. Ge den gärna en dusch så ofta som möjligt.

Få mer av Femina – klicka på ”Gilla” nedan för att följa oss på Facebook

[socializer-facebooklikeshare href=”https://www.facebook.com/femina.se/” layout=”standard” action=”like”  showfaces=”true” share=”false” width=”320″]

Annons