Trendar: Nostalgi Gratis färganalys Vintips till höstmiddagen Spahotell att besöka Intervju med Matilda Boza från TV4 Livsberättelser Bästa kriminalserierna Presenttips till fars dag 2024

Jordgubbstarteletter

19 aug, 2011
AvLotta Hansson
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
Jordgubbstartelett

(4 personer)
2 frysta smördegsplattor
1 äggula
3/4 dl florsocker
1/2 dl balsamvinäger
ca 5 dl färska jordgubbar
1 dl vaniljyoghurt
florsocker

Beredning:

Låt smördegen tina och kavla ut plattorna till dubbel storlek. Skär upp i 8 plattor, ca 7×7 cm stora Stansa ut ett hål, ca 5 cm i diam, på fyra av plattorna. Lägg en deg­platta med hål ovanpå varje platta utan hål. Pensla försiktigt med uppvispad äggula, obs ej snittytorna. Lägg över på smord eller bak­papperklädd plåt och grädda i 200° varm ugn tills de börjar få lite färg, ca 10 min. Rör ur florsockret i balsamvinägern. Lägg ner skivade jordgubbar och låt stå och marinera i ca 30 min. Rör om då och då. Före serveringen: Lägg lite vaniljyoghurt på smördegen. Låt jordgubbarna rinna av och fördela ovanpå yoghurten. Pudra lite florsocker över. Servera!

Av Jan-Erik Hagbohm

Annons