Trendar: Bokrecensioner Kändisar Musik Film och tv Litteratur Teater Se ''Vad är grejen med?''

Key lime pie från Emelie Holms bok Liten kaka

20 feb, 2014
AvCaroline Löfgren
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
Emelie Holms bok Liten kaka (Norstedts).

(6-8 bitar)
1 paket oreokakor

50 g smör

1 burk kondenserad mjölk (400 g)

4 äggulor

saft av 3 limefrukter

Beredning:

Mixa kakorna och smält smöret. Blanda kaksmulor och smör. Tryck ut massan i botten på en pajform med löstagbar kant, ca 25 cm i diam. Ställ in i 200° varm ugn och grädda i ca 5 min. Låt svalna. Sänk ugnsvärmen till 150°.

Häll kondenserad mjölk i en bunke. Rör ner äggulorna, en i taget, och blanda ordentligt mellan varje gula. Blanda ner limesaften. Häll smeten i det förgräddade pajskalet och grädda i 10-12 min. Låt svalna.

Foto JENNY GRIMSGÅRD

Annons