Trendar: Bokrecensioner Kändisar Musik Film och tv Litteratur Teater Se ''Vad är grejen med?''

Konst på gång med Cahiers d'Art

04 apr, 2013
AvCaroline Löfgren
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Svenske filmproducenten och konstsamlaren Staffan Ahrenberg står aldrig still. Inte nog med att han återupplivat den klassiska konsttidskriften Cahiers d’Art, nu ska förlaget med samma namn även ge ut böcker. Med fler och fler företag som satsar digitalt känns det härligt att någon vågar tror på papper …


Calder by Matter. I boken får vi ett nytt perspektiv på Calders liv och konst med över 300 fotografier som aldrig tidigare publicerats.

Hur återupplivade ni Cahiers d’Art?

Vi satte ihop ett redaktionsteam med Sam Keller, chef på det privata museet Fondation Beyeler i Basel, Hans Ulrich Obrist, chef för internationella projekt vid 10 Serpentine Gallery i London och Isabela Mora, projektledare vid Fondation Beyeler.


Calder by Matter.

Hur ofta ska den komma ut?

Med ett till tre nummer per år. Och den första boken vi ger ut heter Calder by Matter. Fotografen och den grafiska formgivaren Herbert Matter var nära vän med Alexander Calder och fotograferade konstnärens skulpturer vid olika tillfällen. I boken får vi ett nytt perspektiv på Calders liv och konst med över 300 fotografier som aldrig tidigare publicerats.

Annons


Calder by Matter.

Vem väljer konsten som ska in i tidningen?

Den väljs tillsammans av Hans Ulrich, Sam och mig. Vi tre är redaktörer och ibland lägger huvudkonstnären till något han eller hon gillar. Och vi kommer att bevaka all sorts konst, från street- till fotokonst.


Calder by Matter.

Många tidskrifter går över till digitalt men ni väljer att bara satsa på papperstidningsform. Vilken målgrupp vänder ni er till och tror ni en yngre publik kommer att följa er?

Jag tror att konst i viss mån behöver visas på papper. Vår målgrupp är tusentals konstsamlare och entusiaster, en del museer och så vidare. Och bland våra kunder finns både unga och gamla.

Läs mer på www.cahiersdart.fr

Annons