Trendar: Bokrecensioner Kändisar Musik Film och tv Litteratur Teater Se ''Vad är grejen med?''

Laga Jills Johnsons morotsoppa

20 sep, 2014
AvLotta Hansson
Sångerskan, programledaren och tidigare "Så mycket bättre"-deltagaren har faktiskt gjort en egen kokbok! Laga Jill Johnsons morotssoppa med ingefära!
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
MOROTSSOPPA
Country_Cooking_med_Jill

Hennes Country Cooking med Jill i Nashville (Massolit Förlag) är fantastiskt inspirerande och bjuder på jättebra recept. Här kommer ett litet smakprov.

MOROTSSOPPA MED INGEFÄRA
”Jag har smakat oändligt många morotssoppor. Det här är en variant med apelsin, återigen inspirerad av min skivbolagsboss Maria. Jag varierar den gärna med lite chili. Allt med chili, vitlök och ingefära är gott.”

(6–8 personer)

500 g morötter

2 kycklingbuljongtärningar

2 stora apelsiner

1 stor vitlöksklyfta

1 msk riven ingefära

2 msk flytande honung

Annons

salt och nymalen vitpeppar efter smak

Till servering:

rostad flagad mandel och gärna lite hackad färsk koriander

Beredning: Använd en stor kastrull. Skala morötterna och dela dem i cm-tjocka bitar. Lägg dem i kastrullen och häll på vatten så att det precis täcker morötterna.

Smula ner buljongtärningarna och koka tills morötterna blir mjuka. Mixa allt i kastrullen med en mixerstav.

Pressa all saft ur apelsinerna och häll i. Pressa ner vitlöken och blanda i resten av ingredienserna. Späd med mer vatten till önskad konsistens. Hetta upp och smaka av med salt och peppar.

Servera med rostad mandel och gärna lite koriander på toppen.

Tips!

Pröva också hennes mandelsås från Kreta som passar till allt. På bröd, till kött, fisk, kyckling, som dipp till råa grönsaker, salladssås. Ja, allt.

(8-10 personer)

200 g sötmandel

2 1/2 dl grekisk yoghurt

2 1/2 dl majonnäs, hemgjord eller Hellmann’s

rivet skal av 1 ekologisk citron

Annons

1 dl hackad dill

salt och nymalen svartpeppar

olivolja
Beredning: Skålla och skala mandeln. Finhacka den sedan för hand eller i matberedare. Rosta mandelsmulorna hastigt i en torr stekpanna tills de får lite färg. Rör om då och då och se till att det inte bränns. Häll upp mandeln på en stor tallrik och sprid ut den i ett tunt lager. Låt svalna.

Blanda yoghurt och majonnäs med citronskal och dill. Rör ner mandeln när den svalnat. Smaka av med salt och peppar. Lägg upp i en skål. Droppa över lite olivolja.

Foto ULRIKA EKBLOM

Recept och bilder är hämtade ur Jill Johnsons bok Country Cooking med Jill i Nashville (Massolit Förlag).

Läs även!
Jill Johnson avslöjar sina skönhetsknep
Intervju: Jill Johnsson: ”Jag började med barn lite för sent”

Annons