Matböckerna som fixar festen
Systrarna Eisenmans mingelmat av Lisa Eisenman Frisk och Monica Eisenman (Bonnier fakta).
En prisbelönt, elegant matbibel med mängder av små godsaker för mingelpartyt, brunchen och afternoon tea: Från smörrebröd och pajer till röror, plättar, terriner, ostron och mycket mer. Även tips på drinkar och hur man kombinerar rätterna bäst och får dem lika snygga som på bilderna!
Husmorsorna presenterar: Festmat av Emma Hamberg m fl (Semic).
Smörgåstårtor, mustiga soppor, snittar, grillat… Programledaren och författaren Emma Hamberg med flera bjuder på sina favoritrecept med tips på drycker som passar till och roliga knep som höjer feststämningen.
Buffé: pajer, plock och en smak av Medelhavet av Jennie Benjaminsson och Stina Patetsos (Semic).
Många gäster på gång? Då passar det väl alldeles utmärkt att duka upp en buffé. Inspiration till goda rätter, desserter och drinkar ger den här nya, välfyllda boken där alla recept är beräknade för 10–12 personer (går enkelt att dubblera om man vill det).
Lomelinos tårtor av Linda Lomelino (Bonnier fakta).
Ingen fest utan dessert, eller varför inte en tårta? Vill man imponera på gästerna (och sig själv!) ska man investera i Linda Lomelinos bok. Hennes fantastiska bakverk med frukter, lakrits, choklad och nötter ser nästan overkligt läckra ut.
Här gäller dock att träna lite i förväg för att få det perfekta resultatet. Jag börjar med Citronälskarens drömtårta…