Läkarna sa att axelvärken var ofarlig – nu är hon dödssjuk

01 feb, 2022
FotografTT,
Jules Fielder sökte läkarvård för en molande värk i axeln, men fick höra att det var tennisarmbåge och inget att oroa sig för.
Men efter att ha tjatat sig till fler tester visade det sig vara mycket värre än så – nämligen obotlig cancer.
– Det har spridit sig till min ryggmärg och bäcken. Jag är frustrerad över feldiagnosen, säger hon till The Sun.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
Här är de vanligaste formerna av cancer i SverigeBrand logo
Här är de vanligaste formerna av cancer i Sverige

37-åriga mamman Jules Fielder i Storbritannien blev först orolig när hon förra året märkte att det knastrade när hon andades ut. Men när hon sökte vård för det fick hon höra av läkarna att det kunde vara en bieffekt av att hon burit ansiktsmask i så långa perioder.

När hon senare upptäckte en knöl stor som en ärta i nacken fick hon istället höra att det bara var en fettknöl eller en svullen lymfkörtel. Inte heller hennes värk i axeln togs på allvar, utan avskrevs som överansträngning och tennisarmbåge, och Jules fick med sig rehabövningar hem.

Men Fielder vägrade ge sig – hon kände att något inte stod rätt till. Efter att ha tjatat till sig fler tester så kunde läkarna i november se att de hade haft fel hela tiden. 37-åringen var drabbad av lungcancer, som dessutom fått metastaser och spridit sig till både bäcken och ryggrad.

– Jag är frustrerad över feldiagnosen. Det är hemskt att veta att diagnosen missade på grund av pandemin. Det är sorgligt att jag behövde slåss för att få ett fysiskt läkarbesök och att jag måste insistera på att testa knölen i min nacke, säger hon till The Sun.

Annons

Köper tid med medicin

Trots den obotliga cancern och besvikelsen på vården så mår Jules förvånansvärt bra.

– Jag känner mig i tillräckligt bra form för att kunna springa ett maraton. Folk antar att lungcancer bara drabbar rökare över 50 men det diskriminerar inte. Jag röker inte har inga andra symptom.

Nu äter Jules medicin varje dag som hon hoppas ska hjälpa mot cancern, eftersom den inte går att operera bort. Det enda hon kan hoppas på är att behandlingen köper henne mer tid tillsammans med sonen Toby.

– Jag vill vara en förebild för min son Toby, 12, så jag är positiv. Cancer är inte en automatisk dödsdom längre och de kommande åren kanske det kommer ett genombrott. Tyvärr vet jag hur jag kommer dö, men jag vill se till att Toby kan söka stöd hos mig.

Inspireras direkt i din inkorg – anmäl dig till Feminas nyhetsbrev

Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten – det är helt gratis!

Annons