Trendar: Nostalgi Gratis färganalys Titta in i Margareta Hallins badrumsskåp Vintips till höstmiddagen Härliga spahotell att besöka Intervju med Matilda Boza från TV4 Livsberättelser Så bär programledarna säsongens trendfärg Feminas historia

Lättlagat – frasig räkpaj

10 sep, 2013
AvFemina
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
Smarrig paj med räkor.
Smarrig paj med räkor.

LÄS MER: Grundrecept på pajdeg

FRASIG RÄKPAJ

(4–6 personer)
1 rulle färsk smördeg, brukar ­finnas i kyldisken

100 g philadelphiaost

1 dl crème fraiche

salt och peppar

Fyllning:
200 g skalade räkor

1/2 rödlök

2 mogna avokador

2 msk riven pepparrot

5 minitomater

75 g färska champinjoner

50 g löjrom eller stenbitsrom

dillvippor

crème fraiche

nymalen svartpeppar

Beredning: Klä en smord pajform med smördegen, låt stå i frysen i ca 10 min. Blanda philadelphiaost med crème fraiche, salta och peppra. Bred ut blandningen i pajskalet. Ställ in i 175° varm ugn och grädda tills paj­skalet har fått lite färg, 15–20 min.

Fyll pajskalet med räkor, tunt skuren lök, avokado i mindre bitar, riven pepparrot, tomatklyftor och skivade champinjoner. Garnera med rom, dillvippor och några små klickar crème fraiche. Ta ett par tag med svart­peppar­kvarnen över. Servera.

Först publicerat i Femina nummer 1 2012. Av JAN-ERIK HAGBOHM. Foto PETER KAM.

SUGEN PÅ MER PAJ? HÄR ÄR VÅRA GODASTE RECEPT:
Medelhavspaj med ­fikonsallad
Rotfruktspaj
Köttfärspaj med fänkålscrudité
Laxpaj med potatis & tomatsallad

RECEPT PÅ SÖTA PAJER:
Äppelpaj med vispgrädde
Äppelkaka med toscatäcke

Annons