Trendar: NostalgiI rampljusetLivsstilLivsberättelserMitt livMin aborträtt

Nina blev bikinimodell vid 57 – vill visa att ålder bara är en siffra

16 jul, 2024
AvAino Oxblod
FotografTT, Instagram.
Nina Cash
Nina Cash blev Sports Illustrated-modell vid 57 års ålder, efter att ha vunnit en tävling där tidningen letade efter nya modeller.
Nu har hon startat en helt ny karriär, och vill inspirera andra kvinnor att följa sina drömmar i mogen ålder.
– Skönhet är mångfacetterat och tidlöst, och sträcker sig bortom ålder och andra sociala konstruktioner, säger Nina Cash till The Mirror.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
Feminista 2022 - årets inspiratör: Efva AttlingBrand logo
Feminista 2022 - årets inspiratör: Efva Attling

Nina Cash hade egentligen lagt modelldrömmarna på hyllan sedan många år tillbaka – efter att ha försökt sig på en modellkarriär en period efter high school hade hon gått vidare i livet. Hon blev gravid och fick själv uppfostra sin dotter som ensamstående mamma, medan hon studerade vidare och fann sin passion i i vuxenpedagogik.

Men efter en lång och framgångsrik karriär, där hon även doktorerade inom pedagogiskt ledarskap, valde Nina att gå i pension, och ge modellandet en andra chans. Hon tog sin chans genom att ansöka till en tävling som tidningen Sports Illustrated höll i 2023, där de letade efter nya modeller.

– Till min förvåning hamnade jag i topp 24, och sedan topp 12, och till slut bland de sju finalisterna. Jag var överlycklig när jag blev en av vinnarna, och fick möjligheten att vara med på det prestigefulla 60-årsjubileumsnumret i maj 2024, säger Nina Cash till The Mirror.

Annons

Hon fortsätter:

– Det visar att drömmar kan gå i uppfyllelse oavsett vilken ålder du är i.

Vill inspirera mogna kvinnor

Med sin nyfunna modellkarriär vill Nina nu inspirera kvinnor över 50 till att följa sina drömmar.

– Det är ett privilegium att få vara med och bidra till ett skifte i perspektiv, och hjälpa kvinnor att känna sig sedda, uppskattade och stärkta. Det är av yttersta vikt att kvinnor i alla åldrar representeras i magasin och skönhetskampanjer.

Efter att ha vunnit tävlingen med Sports Illustrated har hon både varit med i tidningen och gått på deras modevisning i Miami, och nu ramlar andra jobberbjudanden in som mogen modell.

– Genom att visa kvinnor i olika åldrar, med olika bakgrund och kroppstyper, så utmanar vi smala skönhetsideal och hyllar skönhet och varje individs värde.

80-talets största artister – som vi fortfarande lyssnar påBrand logo
80-talets största artister – som vi fortfarande lyssnar på
Annons