Färsk ravioli med fikon och salvia
FÄRSK RAVIOLI MED FIKON & SALVIA
(4 personer)
ca 500 g färsk fylld ravioli (svamp, spenat)
2 tunna skivor danskt rågbröd
4 färska fikon
1 msk smör
lite strösocker
1 kruka färsk salvia
ca 150 g rumsvarm gorgonzola
i 4 skivor
ca 100 g rumsvarm getost i 4 skivor
riven parmesanost
salt och grovmalen svartpeppar
BEREDNING:
1. Skär brödet i små tärningar och rosta dem under omrörning i torr stekpanna.
2. Halvera fikonen och doppa snittytan i lite socker. Stek dem i smör
så att snittytan får aningen färg.
3. Koka pastan enligt paketets anvisningar.
4. Stek salvian i lite smör tills den blir genomskinlig.
5. Lägg upp osten på varma tallrikar. Fördela pasta med fikonen runt om. Toppa med brödkrutonger och salviablad. Servera med riven parmesanost och lite grovmalen svartpeppar på toppen. Ringla ev lite olivolja över.
Tips!
Ett glas rött vin smakar gott till. Ett förslag är Monlusso Barbera från det italienska området Pimonte. Finns på box, nr 2388, för 243 kr.
Tillagningstid: 30 minuter
AV JAN-ERIK HAGBOHM
FOTO PETER KAM
Detta recept publicerades ursprungligen i Femina nr 08/2017.