Trendar: Nostalgi Julen Gratis färganalys Vintips Spahotell att besöka Livsberättelser Kriminalserier Helikopterrånet - så ser de ut i verkligheten

Kräftor i vår godaste kräftlag

01 aug, 2017
AvMalin Perlheden
Vårt bästa recept på en mycket god kräftlag som sätter riktigt god smak på såväl hemkokta som köpta kräftor.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Kräftor i gott spad

till 1 kg kräftor
Tid: 10 minuter + tid att tina och dra i lagen

Kokning (om du inte köper färdigkokta kräftor)

1 kg kräftor

4–5 liter vatten

ev 2 tsk salt

Kräftlag

4 liter vatten

1 mörk öl, t ex Porter, 33 cl

1 ½ dl salt

4 sockerbitar

1 näve dillfrö

rikligt med krondill

Garnering

4–5 dillkronor

ANNONS I vår shop: Bästa grytan till dina kräftor

Den fina grytan i oval form är tillverkad av pressgjuten aluminium i kropp och lock vilket gör att den är väldigt lätt. Grytan har myvkry bra värmeledningsförmåga och hållbarhet. Ett väl tillslutet lock ser till att maten alltid kommer att vara saftig och smakrik.

Annons

Gör så här
1. Kräftlag: Blanda alla ingredienser i en stor kastrull. Koka upp och se till att socker och salt löser upp sig ordentligt. Kyl ner, gärna till nästa dag.
2. Kräftor: Koka upp vattnet. Lägg i kräftorna levande och koka dem cirka 8 minuter.
3. Lägg direkt efter kokningen i kräftorna i den kalla kräftlagen. Var noga med att lagen täcker. Sätt på lock och låt stå svalt att dra minst ett dygn, gärna längre.
4.Servering: Ta upp kräftorna och lägg dem i en skål eller på ett fat. Garnera med dillkronorna.

Annons

Från: Matmagasinet

Läs också: 5 fina favoriter till kräftskivan

Inspireras direkt i din inkorg – anmäl dig till Feminas nyhetsbrev

Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten – det är helt gratis!

Annons