Trendar: Nostalgi Gratis färganalys Vintips Spahotell att besöka Livsberättelser Black friday 2024 Kriminalserier

3 goda drinkar till nyårsfesten - bartendern tipsar!

11 dec, 2017
AvSofia Börjesson
Goda nyårsdrinkar med fräsch och syrlig smak! Bartendern Jonathan Possman tipsar om sina tre bästa drinkrecept för ett riktigt lyckat nyår: Gin, Me & Yu, Vesper och Hanzo.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

3 goda drinkar till nyår:

Vesper

Jonathan Possman är barchef på TAKO och Vassa Eggen i Stockholm och han förknippar nyår med smoking och James Bond. Därför var drinken Vesper ett solklart val när han skulle tipsa oss om sina bästa nyårsdrinkar.

– Jag tänker så här: nyår, smoking, James Bond – Vesper. Alltså drinken som Ian Fleming skriver om i böckerna om agent 007. Det är typ som en Dry Martini, men den ska inte ha några oliver – för så står det i böckerna, säger han.

Du behöver:

3 cl Gin

2 cl Vodka

1 cl Lillet Blanc

Citron

Rörglas

Barsked/lång sked

Iskuber

Gör så här:

Häll allt i ett rörglas med is, rör om med en barsked/lång sked. Server i ett kylt cocktailglas och dekorera med en citronzest.

Gin, Me & Yu

– Gin, Me & Yu är en av våra mest beställda drinkar på TAKO. Det går verkligen inte att misslyckas med smakerna när man gör den här, säger Jonathan Possman som själv har tagit fram receptet till drinken.

Annons

Du behöver:

3 cl Gin

2 cl Umeshu

5 cl färskpressad yuzu (citrusfrukt som finns i välsorterade asiatiska butiker)

2 cl honungsockerlag

Honungsockerlag till Gin, Me & Yu

0.5 dl vatten

2 dl honung

Koka upp, ställ av och låt svalna.

Gör så här:

Tillsätt alla ingredienser i en shaker, i med is, skaka och servera i ett kylt Coupetteglas och dekorera med en citronzest.

– Det här är en riktig kickstarter som fördrink på nyår, och den ser också rätt ”bossy” ut. Det är lätt att föreställa sig folk i gala-kläder som står med den här i handen.

Hanzo

– Hanzo är en av mina personliga favoriter. Den representerar lite av det vi gör på TAKO, med andra ord har den en tydlig asiatisk touch. Den är uppfriskande, frisk, fräsch, snygg och har en häftig smak av wasabi, säger Jonathan Possman.

Du behöver:

3 cl Citrongräs influerad vodka

2 cl Limoncello

3 cl färskpressad citronjuice

2 cl Wasabisockerlag

Äggvitan från 1 ägg

Annons

1 shaker

1 sil

Citrongräsinfuserad vodka till Hanzo

70 cl vodka

2 strån citrongräs

Banka stråna för att få fram aromen, lägg ner en vodka och förslut, låt det dra i ca två dagar.

Wasabisocker till Hanzo

Ca 2,5 dl vatten

Ca 2,5 dl socker

Koka upp och tillsätt två matskedar wasabi, rör om.

Gör så här:

Tillsätt alla ingredienser i en shaker och skaka. Öppna shakern och tillsätt is, skaka igen. Sila ner i ett kylt sourglas. Servera med ett limezest.

Gott nytt år!

Psst! Här hittar du en enkel nyårsmeny med snittar till drinkarna och trerätters middag!

Artikeln publicerades först på ELLE mat & vin.

Annons